Mango – povoljne torbe po uzoru na poznate svjetske dizajnere

Autor Datum 18/06/2018

Mango je jedan od brendova koji sve posljednje trendove donosi u svoje trgovine, pri čemu imate mogućnost kupovanja stvari koje su inspirisane poznatim svjetskim dizajnerima po povoljnim cijenama. Što se tiče kvaliteta iz Manga, vrlo je dobar, pogotovo kada je u pitanju odjeća iz poslovne linije. Kvalitet je definitivno tu i kada me god neko pita ko mi je draži, Zara ili Mango, uvijek biram Mango. Cijene nekada mogu biti malo veće u zavisnosti od materijala koje koriste, ali ukoliko se strpite malo do rasprodaje, možete proći vrlo dobro i za malo svotu novca kupiti nešto vrlo fino. Danas ću više pričati o torbama iz Manga. Oni uvijek donose posljednje hitove sa modnih scena u nekom svom obliku. Tako da ako niste sigurni da li želite potrošiti mnogo novca na neku dizajnersku torbu, uvijek možete naći nešto slično, pa ako vam se baš svidi možete razmisliti o investiranju u dizajnersku torbu. Naravno, kvalitet nije isti kod dizajnerskih stvari i onih koje nađete u Mangu, Zari ili drugim sličnim radnjama. Ali, za nas koji nemaju dovoljno novca za dizajnerske stvari ovakve prodavnice su spas. Možete biti dobro odjeveni, po vrlo dobrim cijenama. Danas pričamo o torbama, jer je to vrlo dio outfita. Ni jedan asesoar ne može podići outfit kao torba. Mislim da je torba mnogo važna za svaki outfit, tako da je morate pomno izabrati. Danas ću vam pokazati nekoliko modela torbi iz Manga koje su inspirisane poznatim svjetskim dizajnerima.

Mango Zip Tote – inspirisana Givenchy Antigona torbom

Givenchy je mnogo poznat po Antigona torbi. To je jedna od onih torbi koje bukvalno dobro izgledaju sa svakim outfitom. Bez obzira da li ste ljubitelj poslovnog ili casual stila, ova torba vam odgovara. Savršen je spoj strukturisanog i opuštenog u jednom. Naravno, Mango je koristio ovu torbu kao inspiraciju, jer popularnost Antigone ne opada u posljednjih nekoliko godina. Oblik torbe je vrlo sličan, međutim dodati su neki detalji koje ne možete naći na Antigoni. Mislim da je idealan način ako razmišljate u investiranju u Givenchy Antigona torbu, da probate neku sličnu njoj, da bi lakše donijeli odluku, jer je Givenchy vrlo luksuzan i skup brend. Mangova verzija izgleda vrlo dobro, lijepo je urađena i mislim da ima više casual efekta od Givenchy Antigona torbe. Definitivno jedna vrlo lijepa torba koja bi odgovarala većini stilova.

Mango Cross Body bag – inspirisana Louis Vuitton Alma torbom

Louis Vuitton Alma torba je vrlo popularna torba među poznatim svjetskim blogerima i nešto starijim damama. Louis Vuitton kao brend je ili mnogo voljen ili jednostavni promašaj. Pošto oni na svojim torbama većinom imaju logo isprintan po čitavoj torbi, to može da izgleda vrlo odbojno, jer izgleda kao velika reklama za brend. Međutim ako volite njihov brend onda zašto da ga ne nosite. Naravno pošto je to jedan luksuzan brend, vrlo je skup i ne mogu ga svi priuštiti. Mango je uradio svoju verziju popularne Alma torbe i mislim da izgleda puno bolje od Louis Vuitton modela. Međutim, to je stvar osobnog ukusa. Mislim da je ova torba idealna za osobe poslovnog stila odjevanja, jer je vlo klasičnog dizajna. Mislim da je idealna za sve poslovne prilike ili ipak za neku večeru pošto nije velika torba, ali ipak u nju može stati više stvari. Naravno stvar je osobnog izbora da li vam se ovakvi modeli sviđaju ili ne.

Mango Elisa zip tote – inspirisana Louis Vuitton Keepall Bandouliere

Još jedna torba iz Manga inspirisana Louis Vuitton torbom. Naravno Louis Vuitton je jedan od najpopularnijih brendova tako da često služi kao inspiracija brendovima poput Manga, Zare i ostalih. Ovaj model iz Louis Vuittona se najčešće koristi kao torba za putovanja, popularan je i među ženama i muškarcima. Vrlo je lijep model, vrlo prostran i ima klasičan, ali opet moderan dizajn. Ukoliko ste osoba koja stalno putuje i ne volite da pakujete kofere kada idete na vikend ili jedan dan negdje, ova torba bi vam mogla spasiti sate pakovanja. Može u nju stati dosta stvari, ali vam ne dozvoljava da je pre pakujete. Model iz Manga mi je opet ljepši, samo zbog toga što je više klasičan. Ovakve torbe dolaze u nekoliko dimenzija, tako da možete izabrati onu koja vam najbolje odgovara.

Sve ove torbe možete pogledati na fotografijama ispod.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.