Mango torbe – Nekoliko najpopularnijih modela

Autor Datum 03/02/2018

Mango je izuzetno popularan brend koji je između raznih odjevnih predmeta uvrstio i kolekciju asesoara, kao što su obuća i torbe, a također u svojoj ponudi imaju i žensko rublje. Osim kolekcija za odrasle imaju kolekcije i za najmlađe, pri čemu osim što u Mangu možete kupovati za sebe, možete kupovati i za najmlađe članove vaših porodica, pri čemu ćete im sigurno donijeti osmijeh na lice, jer su svi komadi iz Mangove dječije kolekcije apsolutno divni. Međutim danas se baziramo na torbe iz Manga. Mango kao i Zara i nekoliko drugih povoljnih brendova, često uzima inspiraciju od svjetski poznatih dizajnera, pa tu inspiraciju iskoristi za kreiranje vlastitih kolekcija odjevnih predmeta i asesoara. Danas ćemo pričati o nekoliko najpoznatijih Mango torbi, koje su definitivno sve bile vrlo tražene i popularne. Neke od ovih torbi su dio starih kolekcija, tako da ih nećete moći naći lako, ali sigurno se mogu pronaći na nekim sajtovima, poput e baya i amazona. Naravno Mango je poznat po tome da često vraća neke stvari iz starih kolekcija, pa ne bi bilo čudno da se neke od ovih torbi pojave kao dio novih kolekcija. Danas ću vam nešto više reći o nekoliko najpopularnijih modela ikada koje je Mango imao u svojoj ponudi.

Mango Trapez Tote Bag

Po izgledu ove torbe odmah znate odakle je Mango uzeo inspiraciju za ovu torbu. Prije nekoliko godina svijet je bio zaluđen Celine brendom, pogotovo njihovim torbama. Postali su izuzetno popularni po svom neobičnom i do tada unikatnom dizajnu torbi. Pošto je većina žena poludila za ovim modelom torbe, poznatim pod nazivom „trapez“, Mango i mnogi drugi popularni povoljni brendovi su napravili svoje verzije ovih torbi u čak nekoliko boja. Kada nešto postane toliko popularno onda svi iskoriste priliku za dobru prodaju. Ove torbe su u Mangu bile jedne od najprodavanijih i najtraženijih, teško ih je bilo naći u prodavnicama i često su bile rasprodate. Da bi se dobila ova torba morala se naručiti preko interneta ili rezervirati u prodavnici. To vam sigurno govori koliko je tražena bila. Bila je dostaupna u klasičnoj crnoj i bež boji, a postojalo je i nekoliko modela sa više boja. Opet sve ove boje i njihove kombinacije su uzete iz popularnih Celine trapez modela. Ova torba nije popularna u današnje vrijeme toliko, teško ćete vidjeti da ih poznati blogeri nose, ili neke svjetko popularne žene. Jednostavno ova torba je izgubila svoju prijašnju slavu relativno vrlo brzo, što je tužno, jer je definitivno vrlo unikatan model.

Philip Lim – Small tote from Mango

Možda će vas ova torba iznenaditi da je jedna među popularnim torbama iz Manga, ali ovaj model je u svoje vrijeme bio jedan od najtraženijih. Philip Lim nije jedan od top popularnih dizajnera, ali i dalje njegovi modeli su jedni od najčešće traženih, jer su vrlo unikatni i teško ih je naći, pogotovo neko dobru torbu koja je inspirisana njegovim najpopularnijim modelom. Mango je jedan od prvih povoljnih brendova koji je donio svoju verziju ove torbe. Naravno kada ste u nečemu prvi, to vam se mora isplatiti. Mangova verzija nije u potpunosti ista kao originalna torba, ali na taj način zadržava nešto svoje i nije nužno „kopija“ poznatog modela. Ova torba nije za svakoga to sigurno, mislim da je za žene koje imaju snažan i upečatljiv, mogu reći rokerski stil, jer je torba samo po sebi vrlo upečatljiva i ostavlja snažan utisak.

Mango Touch bag – Premium

Ovo je jedan od najprodavanijih modela iz Manga ikada. Osim što izgledom podsjeća na neki dizajnerski komad, vrhunskog je kvaliteta jer je bila dio Mango premium kolekcije. Dok ne pročitate naziv na torbi koji upućuje na Mango, nikada ne biste rekli da ova torba pripada Mangu zasigurno. Izgleda kao izuzetno luksuzni dizajnerski model, koji vrijedi nekoliko hiljada. Ovo je jedna izuzetno dizajnirana torba, koja je idealna za posao, jer je klasične čvrste strukture. Ovakve torbe su najbolje za posao, jer osim što izgledaju dobro sa svim poslovnim kombinacijama, mogu se nositi i na neke svečanije prilike, poput nekih proslava. Inače veći broj torbi iz Mango Touch Premium kolekcije je bio tražen i izuzetno popularan, jer kako sam već rekla izgledaju kao da su neke dizajnerske torbe.

Modele najpopularnijih torbi iz Manga provjerite na fotografijama ispod.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.