Manuka med – najbolji i najzdraviji prirodni med

Stoljećima su ga koristila plemena s Novog Zelenda, a danas je jedna od omiljenih namirnica glumice Gwyneth Paltrow! Riječ je o najzdravijem medu na svijetu koji se dobiva iz cvijeća koje raste na Novom Zelandu …
manuka-med-najbolji-i-najzdraviji-prirodni-med
Manuka med su stoljećima koristili Maori s Novog Zelanda zbog svog antibakterijskog djelovanja koja se, za razliku od ostalih vrsta meda, ne uništavaju tijekom izlaganja suncu ili toplini.

To je monoflorni med koji pčele proizvode iz cvijeća s manukinog drveta (lat. Leptospermum scoparium).

Nije svaki manuka med napravljen kvalitetno.

Najkvalitetniji je divlji iz nekultiviranih područja Novog Zelanda i korištenje ovog meda osigurat vam jači, imunitet, blistavu kožu i mnoge druge prednosti.

Kako biste bili sigurni da koristite pravi manuka med, osmišljen je čak i način mjerenja čistoće UMF (Unique Manuka Factor). On je koristi na certifikatima koji označavaju da se radi o pravom čistom manuka medu s aktivnim spojevima.

UMF faktor / 5-9 z / a održavanje zdravlja i imuniteta
UMF faktor / 10-14 / prikladan je za liječenje lakših bolesti
UMF faktor / 15 + / med najviše kvalitete i visokog antibakterijskog djelovanja i ljekovitosti.

Ljekoviti manuka med preporuča se u svakodnevnoj prehrani pa pogledajte što sve to liječi ovaj drevni med.

Liječi upalu grla

Zahvaljujući svom antibakterijskom svojstvu manuka med je odličan za imunološki sustav i štiti organizam od brojnih bolesti. Brzo djeluje kod upale grla i zacjeljuje rane.

Ukoliko vam je grlo crveno i bolno, lijek pripremljen od manuka meda će vas riješiti tegoba. Uzmite žlicu meda s toplom vodom (ne smije biti kipuća) i limunovim sokom.

Poboljšava probavni sisitem

Manuka med poboljšava rad crijeva i sprečava nadimanje. Sadrži prirodni probiotik, što je važno održavanje dobrih bakterija u crijevu.

Najbolji izvor energije

Čist manuka med jedan od najboljih i prirodnih načina da dobijete energiju kada se osjećate umorno.

Njeguje kožu

Osim što ojačajava imunološki sustav i daje energiju, manuka med je dobar saveznik i u ljepoti. Prirodan manuka med je odličan za liječenje akni i ostalih infekcija na koži. Daje koži potrebnu vlažnost i hidratizira je, jer upija vlažnost izravno iz zraka i prenosi je na kožu.

Upozorenje: Liječnici upozoravaju da je med čist šećer. Ukoliko imate problema s unošenjem šećera, budite oprezni pri korištenju i konzultirajte svog liječnika.
Izvor:lisa