Maska od lanenog sjemena za zatezanje kože lica

Autor Datum 22/03/2018

Korisnost lanenog sjemena je zbog prisustva velikog broja minerala i hranjivih tvari, uključujući i Omega 3 masne kiseline. Laneno sjeme sadrži velike količine kalija, magnezija, vitamina E, esencijalnih aminokiselina. Lan blagotvorno djeluje ne samo na zdravlje čovjeka nego i na kožu kao odlično kozmetičko sredstvo.

Preporučujem da obratite pažnju na korisna svojstva lana za uljepšavanje i mladenački izgled.

Za to postoji razlog. Laneno sjeme ima mnogo korinih osobina o kojim je napisano dosta članaka u časopisima i na internetu. Ali kao što je čest slučaj večini žena je lakše potrošiti novac na skupocjene kozmetičke preparate od korištenja prirodnih i jeftinih proizvoda koje nam majka priroda nudi.

Preporučujemo vam fantastičnu masku za zatezanje lica od lanenog sjemena za sve tipove kože.

Pun tečaj od 12-15 procedura za zatezanje lica u kućnim uvjetima.

Lan za maske primjenjujemo kao celo ili kao samljeveno zrno.

Ujutro pripremate masku za zatezanje lica od lana koju ćete koristiti svaku večer.

1 žlicu lanenog sjemena prelijte sa 1/3 čaše vrele prokuhane vode, promućkajte nekoliko minuta, zatim pokrijte salvetom i ostavite da stoji do navečer

Navečer na očišćeno prirodnim tonikom ili losionom lice i vrat, nanesite masku s komadićem vate natopljenim u gustom otopini lana i vode. Kada se lice osuši – namažite ga ponovo. Proceduru ponovite ukupno 5 puta.

Pokušajte u vrijeme postupka nanošenja maske ne pričati i ne smijati se. Najbolje sve raditi u tišini i biti opušten.
Kada završite s postupkom, isperite lice prokuhanom vodom sobne temperature i namažite lice hranjivom kremom.

Nakon 12-15 svakodnevnih procedura nećete prepoznati sebe – toliko će biti dobar Vaš izgled!

Najzanimljivija komponenta lanenog sjemena je – fitoestrogen. Zahvaljujući fitoestrogena dobivenog iz hrane, koža žene ostaje lijepa i mlada, čak iu zreloj dobi. Fitoestrogeni čine kožu glatkom, elastičnom, aktiviraju procese obnavljanja, poboljšavaju strukturu kose i noktiju.
Izvor:uspesnazena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.