Maska od krompira – savršena njegu kože oko očiju

Maska s krompirom je odlična podmlađujuća maska za njegu područja oko očiju. Odlično revitalizira kožu, otklanja otoke, borice, podočnjake i napuhanost kože. Djeluje izuzetno nježno na kožu ispod očiju, bez iritacije, pogodna je za sve tipove kože i ne posjeduje nikakve kontraindikacije.
maska-od-krompira-savrsena-za-njegu-koze-oko-ociju
Dovoljno je dva puta tjedno primjenjivati ovu jednostavnu masku i koža oko očiju će posvijetliti, postat će glatka, zategnuta i elastična. Krompir sadrži enzim katehol, koji se često koristi u kozmetičkim preparatima za izbjeljivanje kože. Probajte, nije teška za pripremu, ali zaista je čudesna.

Maska sa krompirom za njegu kože oko očiju uz ovaj recept

Za pripremu ove maske bit će potrebne 2 jušne žlice sitno izrendanog sirovog krompira i 2 komadića gaze (ili tufera od vate).

Izrendani krompir stavite na pripremljene komadiće gaze (po 1 žlicu na svako parče gaze) i ovu masku nanesite na područje oko očiju, tako da gaza stoji povrh krumpira.

Masku držite 20-30 minuta. Poslije masku ukloniti i umijte se mlakom vodom ili čajem kamilice. Masku nanosite 2-3 puta tjedno.
Izvor:uspesnazena