Maska od kvasca čini čuda za vašu kosu

Autor Datum 19/12/2017

Jeste li znali da je maska ​​za kosu sa običnim kvascem prilično jednostavno, ali vrlo učinkovito sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapušteniji kosom? Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visoke kvalitete, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Posebnu pozornost na ovaj proizvod trebaju obratiti osobe, koje imaju bolest vezanu za rast koseseboreju, ekcem. Sem toga, koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi prhuti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerojatne efekte. Ali, provođenje procedura za oporavak kose mora biti sustavno, a ne “s vremena na vrijeme”. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati. Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska ​​od kvasca koristi se jednom tjedno, u trajanju 10-15 procedura. Poslije napraviti pauzu 3 mjeseca i ponoviti po potrebi. Ako vam je cilj liječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primjenjivati ​​2 puta tjedno, u trajanju 6-8 tjedana. Po potrebi proceduru ponoviti za 3 mjeseca.

Maska od kvasca protiv ispadanja i za jačanje tanke i slabe kose uz ovaj recept:

U 1 supenoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta. Zatim dodati 1 žumanjak. Dobro promiješati sve komponente do ujednačene smjese. Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom vrećicom i ručnikom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Ovakve maske zahtjevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Sastav maski možete mijenjati, dodajući ricinusovo ili maslinovo ulje, jogurt, sok aloe itd, ali osnovni sastojak kvasac – ostaje isti. Da napomenem još jednom: koristeći maske na bazi kvasca možete postići nevjerojatne, dugoročne rezultate, ali treba biti dosljedni i da se pridržavate preporuka, opisanih na početku ovog teksta.
Izvor:uspesnazena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.