Maska za plavu farbanu kosu

Autor Datum 18/08/2018

Svakim novim farbanjem, feniranjem i peglanjem vašu kosu oštećujute. Maska za plavu farbanu kosu, vratiće vašoj kosi sjaj i bićete zanosna plavuša ponovo. Danas sve manje prirodnih plavuša, nažalost prognozira se da će kroz nekoliko desetina godina potpuno iščeznuti. Zanimljiv je podatak da će se poslednja prirodna plavuša roditi na Skandinaviji.

Ofarbana plava kosa

Plava kosa

Kako sam i sama ljubitelj plave kose, vrlo često posećujem frizera i farbam se. Svako farbanje dodatno oštećuje moju kosu i ne samo farbanje. Feniranje, peglanje kose i figaro je dodatno oštećuju. Plava kosa je najosetljivija, te će najlakše postati suva i beživotna.

Trudite se da kad god je to moguće svoju kosu sušite prirodnim putem. Ako ste ljubitelj loknica, postoji i alternativa za figaro. Uvijanje kose pomoću slamčica mnogo manje oštećuje kosu.

Pravilnim farbanjem možete izbeći oštećivanje kose i ne samo to. Potrebno je odabrati i boju koja ide uz vaše lice. Takodje od nijanse plave koju odaberemo zavisiće da li  izgledamo hladno ili toplo.

Maska za plavu farbanu kosu

Plavoj kosi najviše pogoduju maske na bazi limuna. Umutite jednu kašiku meda i 5 kašika limunovog soka. Ova maska se nanosi na vlažnu kosu i drži se oko 20 minuta. Zatim je isperite.

Postoji i kupovna maska za plavu farbanu kosu. Verovatno je i vama teško da odaberete u mnoštvu tih preparata. Pošto vaša kosa zapravo svakim tretiranjem gubi proteine, trebate kupovati proteinska pakovanja za kosu. Poštujte upustva na njima i držite ih koliko proizvodjači preporučuju.

Pored maski, svoju kosu možete negovati i odgovarajućim šamponima. Kako bi izbegli izgled slamaste kose birajte blage šampone, one koji ne sarže sulfat. U suprotno će se vaša kosa dodatno isušivati. Ni prečesto pranje joj ne pogoduje, pa je 2 puta nedeljno optimum.

Prirodna ulja za kosu trebale bi koristiti svakodnevno. Najpoželjnije je kokosovo ulje. Nanesite ga na kosu pre pranja. Poželjno ga je držati što duže. Najidealnije bi bilo da ga stavimo na kosu pred spavanje i ujutro isperemo. Kako ne biste uprljali jastuk, stavite peškir preko njega.

Plava kosa zahteva mnogo više nege od bilo koje druge. Ako niste spremne na taj izazov bolje zadržite neku drugu boju. Za one koje su odabrale da budu brinete ili crnke, a i dalje im je kosa oštećena saznajte kako da je oporavite ovde.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.