Maske od jagoda za blistavu kožu

Autor Datum 09/05/2018

Sigurno ćete jagodu pronaći u popisu sastojaka mnogih krema. Jagoda se koristi za mnoge tretmane zbog svojih velikih kvaliteta.

Jagoda je dobra za lice jer je bogata antioksidansima. Ovi antioksidansi oslobađaju sve toksine iz naše kože i uklanjaju štetne slobodne radikale. Umjesto odlaska u salone na skupe tretmane, koristite ovaj prirodni sastojak kako kako bi unaprijedili svoju ljepotu.

Ovdje su neke maske koje možete napraviti uz pomoć jagode kao glavnog sastojka.

Jagoda i med

Uzmite 2-3 kašike pirea jagoda i pomiješajte ih sa 1 kašikom meda. Nanesite smjesu na lice, a zatim isperite nakon 20 minuta. Učinite to jednom ili dva puta sedmično kako bi dobili blistavu kožu.

Jagoda i limun

Ovo je još jedan od najboljih prirodnih metoda za njegu kože. Kombinacija limuna i jagode je vrlo dobra za lice. Uzmite pola šoljice pire jagoda i onda iscijedite limun u njega. Nanesite mješavinu na lice i ostavite 10 minuta. Isperite i vaša koža će biti lijepa i glatka.

Jagoda i jogurt

Uzmite 3-4 kašike pirea jagoda i pomiješajte ga sa 1-2 kašike jogurta. Nanesite ga na cijelo lice i isperite nakon 15 minuta. Nježno masirajte kožu nakon pranja. Jagoda će učiniti da vaše lice izgleda mlađe.

Jagoda

Jagoda je super za lice, čak i ako se primijeni sama. Uzmite pola šoljice pirea jagoda i primijeniti ga na lice. Ostavite smjesu minimalno 15-20 minuta na vašem licu, a zatim nježno isperite hladnom vodom.

Jagoda i kukuruzno brašno

Ova prirodna maska je super za piling kože. Dodajte 1 kašiku kukuruznog brašna u pola šoljice pire jagoda. Nanesite na kožu i ostavite 10 minuta. Isperite masku za lice sa hladnom vodom nježno masirajući u smjeru kazaljke na satu, a zatim u suprotnom smjeru kazaljke na satu. To će ukloniti sve mitesere na vašem licu, a istovremeno će prirodni sastojci u jagodi dodati rumenilo vašem licu.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.