Maslinovo ulje čarobni sastojak za njegu

Maslinovo ulje je čarobni sastojak, izvrstan za gotovo sve – prehranu, kožu, ruke i nokte, te kosu. To je kozmetički proizvod poznat još iz antičkog doba koji se danas može nabaviti u svakoj trgovini prehrambene robe.
maslinovo ulje carobni sastojak za njegu
Koristite ekstra djevičansko ulje, jer je ono označeno kao čisto i kemijski obrađeno. Budući da je sastav masnoća ovog ulja sličan onom ljudske kože, vrlo rijetko izaziva alergijske reakcije. Brzo se upija i pomaže zadržavanje vlage u koži. Maslinovo ulje ima intenzivan miris, ta ako vam ne odgovara pomiješajte ga s mlijekom za tijelo i onda koristiti.

Nokti

Ako imate lomljive nokte i oštećenu kožu, umočite nokte u malo toplog maslinovog ulja (za ugodniji miris iscijedite malo limunovog soka). Već nekoliko minuta držanja noktiju u ulju, pomoći će da vam postanu čvršći, omekšat kožu, tako da je lako možete potisnuti prema dolje.

Ruke

Da bi vam koža na rukama bila mekana, nanesite par kapi maslinovog ulja na ruke prije spavanja, stavite pamučne rukavice i ostavite preko noći.

Usne

Ako imate suhe i oštećene usne, nanesite tanak sloj maslinovog ulja. Sigurno će vam pomoći.

Kosa

Za oštećenu i lomljivu kosu, preporuča se da nakon pranja šamponom, nanesete na kosu smjesu koju ste pripremili od maslinovog ulja i jaja. Smjesu ćete napraviti od umućenog jednog jaja pomiješanog sa 1/2 do 3/4 šalice maslinovog ulja. Ostavite smjesu na kosi 30-45 minuta, prekrivenu plastičnom vrećicom. Ovisno od stanja kose, preporuča se tjedni ili mjesečni tretman.
Izvor:kuhinjica