Maslinovo ulje – Recepti za njegu tijela

Zahvaljujući dobrim masnoćama i antioksidansima, maslinovo ulje idealno je za njegu. Budući da je najsličnije prirodnom loju odličan je izbor za njegu kože.

Hidratizira i prodire duboko u sloj epiderme, pa je djelotvorna pomoć i osoba s izrazito suhom kožom. Otkrivamo vam tri načina na koja možete iskoristiti maslinovo ulje.

Njega ruku

Suhe ruke barem jednom tjedno namažite maslinovim uljem. Antioksidansi i vitamin E odlični su saveznici u borbi protiv suhoće, ali i starenja ruku. U ulje možete dodati i nekiliko kapi limuna, te malo meda. Ulje će izbijeliti i osnažiti nokte, dok će med pomoći u regeneraciji kože i zacjeljivanju rana.

Šminka

U nedostatku losiona za čišćenje šminke, maslinovo ulje će poslužiti kao idealna zamjena. Maslinovo ulje dobar je izbor i za osjetljivu kožu, a odlično će skinuti i vodootpornu šminku.

Njega kose

Maslinovo ulje možete koristiti kao regenerator. Pomiješajte malo ulja sa vodom, te nanesite na vrhove kose. Ostavite da djeluje pet minuta, te kosu operite još jednom. Za njegu izrazito suhe i ispucale kose jednom tjedno nanesite masku od maslinovog ulja i žumanjka.