Med i orasi za liječenje raznih zdravstvenih problema

Med i orasi su korišteni su kao prirodni lijekovi u tradicionalnoj medicini još od antičkih vremena, a u kombinaciji su još bolji lijek. Kombinacija meda i oraha pruža tijelu prijeko potrebne vitamine, minerale, masti, proteine i ugljikohidrate. Ovdje imate nekoliko zdravstvenih problema koje možete liječiti sa kombinacijom meda i oraha.
med-i-orasi-za-lijecenje-raznih-zdravstvenih-problema

Anemija

Kombinacija meda i oraha pomaže izliječiti anemiju. Evo recept za prirodno liječenje ovog zdravstvenog stanja:

Potrebni sastojci:
500 grama čistog meda (organskog)
500 grama jezgre oraha
1 limun
staklenka

Način pripreme:
Prvo, ispunite posudu s medom i dodajte zgnječen orahe. Izmiješati ih dobro. Zatim oprati limun i dobro iscijediti sok. Dodati limunov sok u smjesu i dobro miješati sve. Konzumirajte 1 žlica ovu smjesu tri puta dnevno. Med i kombinaciju oraha su veliki za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

Glavobolje i nesanica

Ako patite od čestih glavobolja ili nesanica, ova kombinacija će nesumnjivo pomoći riješiti vaš problem. Samo mix 3 ili 4 oraha, zajedno sa žlicom meda i konzumirati na dnevnoj bazi. Osim što je sjajan lijek za glavobolje i nesanice, ova kombinacija je također velika za skleroze.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.