Med i voda – zdravstvene prednosti

Vjerojatno ste već čula da je čaša tople vode idealan napitak za početak dana, kao i da med povoljno utječe na vaše zdravlje. A jeste li znali da kombinacija tople vode i meda ima višestruko povoljan utjecaj na vaše zdravlje.
med-i-voda-zdravstvene-prednosti

1. Pomaže vam da smršavite.

Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to, već će ova kombinacija umanjiti povećanu želju za slatkišima.

2. Poboljšava probavu.

Med i voda mogu regulirati rad probavnog sustava. Antiseptična dejstva meda utječu povoljno na probavu, a kombinacija s vodom omekšava stolicu.

3. Ojačava imunitet.

Med ima nevjerojatnu sposobnost neutraliziranja bakterija. Naročito se preporučuje organski med koji ima najviše enzima minerala i vitamina koji se bore protiv bakterija. Med je i odličan antioksidans, koji pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

4. Smanjuje alergije.

Prirodni med iz vašeg podneblja može pomoći organizmu da se navikne na pelud. U ovom slulčaju voda nije obavezna, ali dodatna hidratacija nikako ne može škoditi.

5. Podiže energiju.

Ne morate posežete za kavom da biste se razbudili – promiješajte malo meda u toploj vodi. Ova zdrava kombinacija vam također može vratiti polet i energiju.

6. Umiruje uplau grla i ublažava kašalj.

Sudeći prema preporuci čuvene klinike Mayo, topla voda i med mogu ublažiti iritaciju grla i umiriti kašalj.

7. Detoksikacija.

Med i voda će pomoći vašem organizmu da se riješi otrova. Dobra probava, na koju također utječe med, je zaslužna za detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate ćete dobiti ako medu i vodi doati i limun. Kiselina u limunu utječe pozitivno na značajke enzima i stimulira rad jetre.

8. Umanjuje plinove.

Osjećate se naduto i imate plinove? Pomoć potražite u toploj vodi i limunu.

9. Poboljšajte zdravlje.

Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i razinu dobrog kolesterola i smanjiti rizik od srčanih oboljenja.
Izvor:zenskikutak

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.