Medicinska dijeta za zdravo mršavljenje

Medicinska dijeta je jedna od najzdravijih dijeta, zahvaljujući kojoj se može izgubiti od dva do pet kilograma za pet dana, odnosno od 10 do 15 kilograma za dva tjedna.

Podrazumijeva unošenje dovoljnih količina vitamina i minerala, pa nećete morati dodatno uzimati šumeći vitamin C, željezo ili magnezij. Medicinska dijeta je nekada primjenjivana isključivo kod srčanih bolesnika koji su je se pridržavali prije operacije, a danas je dostupna svima za lako i brzo mršavljenje. Prednost je što nema osjećaja slabosti i malaksalosti, jer se unosi dovoljno vitamina i minerala.

Medicinska dijeta se ne smije držati dulje od 15 dana. Večera ne treba da se prakticira poslije 20 sati. Tijekom dijete morate piti puno vode ili nezaslađenog čaja. Također, ne zaboravite da je fizička aktivnost vrlo važna.

Kao i svaka druga dijeta, i medicinska dijeta zabranjuje unošenje i najmanjih količina alkohola koji potpuno remeti čitav proces mršavljenja. Kada budete završili s dijetom, nikako se nemojte ponovo preopteretiti hranom koja vam je bila uskraćena, jer će se tako vrlo brzo povratiti izgubljeni kilogrami.

Poslije pet dana dijete, počinjete ispočetka.

U slučaju da nakon toga niste zadovoljni i želite još smršaviti, morate napraviti pauzu od minimum tjedan dana. Ako ste dijabetičar, imate problema sa srcem ili bubrezima, onda se prije držanja dijete obavezno posavjetujte s liječnikom. To svakako vrijedi i za zdrave osobe, čiji imunitet možda ima tendenciju da vrlo brzo opadne, a da toga nisu ni svjesne.

Doručak je svakog dana isti: 1 naranča, 4 krekera, šalica kave ili čaja bez šećera.

PRVI DAN:
Ručak: 1 naranča, 1 kuhano jaje, 1/2 šalice jogurta

Večera: 2 rajčice, 2 kuhana jajeta, 1 krastavca ili, 1/2 oprane zelene salate

DRUGI DAN:
Ručak: 1 naranča, 1 kuhano jaje, 1/2 šalica jogurta

Večera: 1 pljeskavica (125 g mljevenog mesa), 1 naranča, 1 rajčica, 4 krekera ,1 šalica kave ili čaja bez šećera

TREĆI DAN:
Ručak: 1 naranča, 1 kuhano jaje, 1/2 šalica jogurta, 1 zelena salata ili 2 krastavca, napici bez šećera

Večera: 1 pljeskavica (125 g mljevenog junećeg mesa), 1 naranča, 4 krekera ,1 šalica kave ili čaja bez šećera

ČETVRTI DAN:
Ručak: 125 g nemasnog sira 1 rajčica, 4 krekera

Večera: 1 pljeskavica (125 g mljevenog junećeg mesa), 4 krekera ,2 rajčice, 1 jabuka

PETI DAN:
Ručak: 200 g kuhane ribe ili piletine, 4 krekera ,1 rajčica

Večera: 500 g kuhanog povrća, 1 kuhano jaje, 1 rajčica

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.