Mekana stopala uz prirodnu njegu sa lukom i bijelim ocatom

Autor Datum 08/01/2018

Gruba, zadebljala koža na stopalima, koje obično dolaze od žuljeva, vrlo su čest problem koji je uzrokovan pritiskom vaših cipela ili kontinuiranim trenjem na koži. Smatra se estetskim problemom jer mogu biti vrlo neugodni i neugodni. Međutim, oni uglavnom ne utječu na vaše zdravlje. Obično se javljaju oko lopatice stopala ili na stranama velikih prstiju. Međutim, ponekad je popraćena bolna pukotina na koži koja povećava rizik od infekcije. Srećom, postoji nekoliko prirodnih tretmana koji će pomoći ublažiti grubu i zadebljalu kožu na stopalim i značajno smanjiti taj problem. U današnjem članku želimo s vama podijeliti vrlo učinkovit tretman. Možete ga napraviti samo s dva sastojka koja obično već imate u kući.

Prirodni tretman za tvrdu kožu na stopalima

Ovaj prirodni tretman za uklanjanje zadebljalu kožu na stopalima a j napravljen od kombinacije luka i bijelog octa.

Oba sastojka su poznata po svojim antioksidativnim, protuupalnim i antibakterijskim svojstvima koja pomažu ublažavanju i obnavljanju zdravlja vaše kože.

Jedan aktivni spoj, allicin, hrani kožu i olakšava uklanjanje svih mrtvih stanica kože koje su na vašim stopalima.

Oba sastojka također imaju zaštitni učinak protiv gljivica i bakterija, sprečavajući stvaranje infekcija ili drugih problema na zadebljaloj koži stopala.

Prednosti luka

Luk je povrće bogato antioksidansima, vodom i protuupalnim spojevima koji će pomoći ublažiti tvrdu kožu na stopalima.

Dok aroma može ostaviti da bude željena, antibakterijska i antifungalna sredstva dovoljno su razloga da ga koriste za tu svrhu.

Ove svojstva štite zahvaćena područja kože i dok smanjuju kalu, one također inhibiraju rast mikroorganizama koji uzrokuju infekcije.

Zahvaljujući sadržaju vitamina C, kalija i magnezija, luk može imati i druge prednosti za cjelokupno zdravlje vaše kože.

Prednosti bijelog octa

Bijeli ocat popularan je sastojak koji se koristi diljem svijeta, a njegova antibakterijska svojstva učinila je izvrsnim za olakšavanje zadataka čišćenja u kući.

Sadržaj organske kiseline eliminira bakterije i gljivice, ostavlja vaše kućne površine dezinficirane.

Osim toga, trebali biste znati da je bijeli ocat također dobar način za liječenje različitih problema s kožom.

Njegova hidratantna svojstva pomažu eliminirati zadebljanja na koži i ocat također pomaže u reguliranju pH kako bi se spriječilo pucanje ili ugovaranje gljivične infekcije.

Kako ukloniti zadebljalu kožu na stopalima?

Ovaj jednostavan prirodni tretman savršeno je rješenje za tvrde mrlje i zadebljalu kožu koja se stvara na stopalima kao posljedica nošenja cipela ili trenjem kože.

Njegova svojstva će zaštititi vašu kožu od infekcije i olakšati uklanjanje mrtvih stanica kože.
Sastojci

  • 1 luk
  • 1/2 šalice bijelog octa

Priprema: Temeljito operite luk i izrežite ga na nekoliko komada kako bi stao u staklenku. Zatim dodajte bijeli ocat i zatvorite poklopac. Čuvaj ovo na hladnom, tamnom mjestu tokom noći. Sutradan, možete početi koristiti ovaj prirodan lijek.

Kako koristiti mješavinu luk i bijelog ocata na stopala?

Namočite komadić pamuka u ovu mješavinu i istrljajte mjesta na stopalima, gdje se pojavila zadebljala koža. Nakon toga ta mjesta prekrijte sa plastičnom folijom i ostavite da dijeluje 4 do 5 sati.

Najbolje je da ovaj tretman za stopala radite prije spavanja, tako da može dijelovati dok spavate. Ovaj prirodan tretman možete dopuniti sa kremama za hidrataciju i redovinim pilinzima stopala. Još možete koristit kamen koji će ukloniti mrtve stanice kože.

Jeste li spremni probati ovaj tretman? Ako primijetite da vam stopala imaju područja sa zadebljalom kožom, pripremite ovaj jednostavan lijek i primijenite ga prema ovim preporukama.
Iako efekti neće biti neposredni, tijekom nekoliko dana vidjet ćete da će vaša koža na stopalima biti mekša.

Ne zaboravite da se ovaj tretman ne preporuča ako je vaša koža već napuknuta, jer može izazvati iritaciju. U tim slučajevima, najbolje je da razgovarate s liječnikom kako biste pronašli odgovarajući tretman.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.