Melem za liječenje opekotina od sunca

Autor Datum 16/06/2018

Ljeto je sve u odmoru,kupatnju i opuštanju na plaži, uživanju u lijepom vremenu. Ali isto znaći da trebamo obratiti pažnju na opekotine od sunca. Nemojte da brinete, ako ste zaboravili nanijeti kremu za sunčanje i dobili opekline od sunca, mi imamo za vas potpuno prirodno rješenje koje će ublažiti opekotine od sunca.

Postoji mnogo različitih proizvoda za ublažavanje i liječenje opekotina od sunca, tako da se lako možete zbuniti koji je najbolji tretman. Najbitnije je da znate koji je najbolji proizvod za brzo olakšavanje bolova i ublažavanje opekotina od sunca?

Odgovor na to pitanje možete pronaći u prirodnom melemu za liječenje opekotine od sunca kojeg možete sami da napravite kod kuće i to sa jednostavnim sastojcima koje možete kupiti u prodavnici, apoteci.
Potreban vam je samo ručni mikser i spremnik za melem. Potrebna su vam tri sastojka koja su dokazana u liječenju opeklina od sunca.

Kako melem za liječenje opekotina od sunca djeluje?

Kokosovo ulje sadrži mnoge poznate komponente koje su korisne za njegu kože. Vitamin E, masne kiseline i proteini su u izobilju u kokosovom ulju. Vaša koža je ovisna o Vitaminu E, za popravak pukotina, suhoće. Masne kiseline i proteini sadrže hidratantne elemente i zaštitu od dodatne štete. To je bitno kada liječimo opekotine od sunca.

Aloa vera je stoljećima korištena za liječenje kožnih bolesti. Aloa vera sadrži jako bitne sastojke za hidrataciju kože. Ona također ima antioksidanse, koji će pomoći tijelu u ozdravljenju.

Med je potreban sastojak zbog svojih antibakterijskih svojstava. Opekotine od sunca se mogu brzo inficirati,što dovodi do infekcije kože i ožiljaka. Jako je važno kada liječimo opekotine od sunca da se ne inficiraju.

Melem za liječenje opekotina od sunca – Recept

Već sada imate sliku koji sastojci idu u ovaj melem:

  • ¼ šalice Meda
  • 1 žlica Kokosovog ulja
  • 1 žlica Aloe Vere

Trebat će vam i staklena da dobivenu smjesu ostavite za kasnije korištenje.

Melem za liječenje opekotina od sunca – Priprema i kako nanijeti na opekotine od sunca

  • 1. Sve sastojke izmješajte u posudi sa mikserom ili blenderom,dok nebudu potpuno izmješani.
  • 2. Očistite svoje opekotine od sunca
  • 3. Nanesti ovaj melem za liječenje opekotina od sunca i prekrijte zavojem ili čistom gazom.
  • 4. Ostatak melema, čuvajte u staklenci na sobnoj temperaturi.

Meleme za liječenje opekotina od sunca – Iskustva i djelovanje

Možete očekivati trenutno olakšanje, nema više bolnih opeklina od sunca i svrbeža. Isto možete očekivati da će opekotine od sunca brže zacijeliti, dan do dva. Ljeto treba da bude vrijeme provoda i zabave, tako da sa ovim prirodnim melemom za liječenje opekotina od sunca vi ste spremni i za ne željene posljedice ljeta.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.