Minđuše za svaki oblik lica

Autor Datum 20/06/2018

Kada birate nakit po vašoj meri, često se odlučite za ono što vas u prvi mah privuče, zar ne? Većina devojka to radi, jer lep komad nakita se ne propušta. A onda često ostane po strani u kutiji za nakit, jer i ne stoji onako kako ste zamišljale. Da se to ne bi dešavalo i da biste na prvi pogled mogle da odlučite koje minđiše će vam pristajati uz oblik lica, predlažemo vam nekoliko saveta za idealan izbor.

Pogrešno mišljenje jeste da vam nijedne minđuše ne stoje. Zapamtite to, jer za svaki oblik slica postoje i odgovarajuće minđuše. Ne samo da će vam savršeno pristajati, nego će vas dodatno i ulepšati. Tako da ako ne znate šta da izaberete, koje minđuše biste najpre da probate, prvo se odlučite za naušnice, probajte ih, pa ako vam se ne sviđaju, onda pređete na drugačije oblike.

Kada krenete u kupovinu, trebalo bi odmah da znate da postoje neka univerzalna pravila kojih bi trebalo da se pridržavate. Na taj način će se vaša potraga olakšati, a nećete morati da isprobavate silne minđuše da biste našli odgovarajuće.

Kako izabrati pravi model?

Sve dame koje imaju ovalno i okruglo lice sigurno neće pogrešiti ako izaberu viseće minđuše. Ukoliko imate lice nalik na srce, onda bi vam viseće minđuše lice dodatno izdužile. Zaobljene i ovalne minđuše su za sve one koje imaju kockasto lice. Dame ovalnog lica ne moraju da razmišljaju koji par minđuša im odgovara, jer njima praktično sve odgovara. Bez obzira da li volite alke, bisere ili u obliku tačkica, svaki oblik će vam savršeno pristajati. Ali, pazite na jednu stvar. Proporcija glave i tela trebalo bi da bude u skladu sa veličinom minđuša.

Za dame okruglog lica preporučuju se minđuše koje su duže, jer će tako dodati uglove vašem licu. Ukoliko izaberete one koje su na zavrtanj ili viseće tananog dizajna, sigirni smo da nećete pogrešiti. Takozvani srcolik oblik lica imaju dame uske brade i širokog čela, zato birajte minđuše čiji su donji delovi širi, kao što je piramidalni oblik ili u obliku suze.

Četvrtastom licu najviše odgovaraju duže minđuše, zato izbegavajte široke, a birajte one koje su okrugle, uvijene pri dnu i koje su okruglog ili ovalnog oblika. Trebalo bi da se odlučite za minđuše koje su duže nego što su sire, sa uvijenim delom pri dnu, male okrugle minđuše i veliki ovalni oblici najbolji su za vas.

U svakom slučaju, ako i dalje niste sigurni šta je to što vam se sviđa i na koji način izabrati idealan komad nakita, neka vam naši saveti posluže kao smernica za početak. Ako se budete uverili da smo u pravu, onda vam neće biti potrebno mnogo vreme sledeći put kada budete želeli da kupite novi par minđuša. Važno je da se vama određeni model sviđa, a ako se desi da njihov oblik odlično ide uz vaše lice, onda dileme nema. Potrebno je samo da pripremite dovoljno novca i vaš nakit postaće bogatiji za još koji par minđuša, a vi ćete blistati.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.