Miss Earth BiH – Zina Bradić – Jedna od finalistica

Direkcija izbora za „Miss Earth BiH“ za 2017. godinu počela je sa novom sezonom najprestižnijeg izbora ljepote. Prva manifestacija je održana 3. juna u Banjoj Luci u hotelu Fortuna. Jedna od finalistica je naša Sarajka, Zina Bradić.

Rođena je u Sarajevu 1993. godine. Bila je odlična učenica u sarajevskoj Prvoj gimnaziji. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja upisala je Prirodno-matematički fakultet na odsjeku za Biologiju. Smjer koji je izabrala bila je Genetika, kako ona kaže, zaljubila se u misteriju molekule života te želi da se bavi istom. Trenutno završava Master studij na Prirodno-matematičkom fakultetu, a njeno interesovanje je usmjereno prema Forenzičnoj genetici.

Kada smo razgovarali o razlozima prijave na ovo takmičenje, mlada Sarajka je odgovorila slijedeće: ‘Prvenstveno sam željela da sebi dokažem i pokažem da ja to mogu. Ne mogu reći da nisam bila uplašena na ‘prvu’, ali ovo je zaista divno iskustvo. Organizacija je fenomenalna i stvarno se svi rukovodioci manifestacije trude učiniti svaku djevojku posebnom. Ljepota je samo jedna od osobina koju svaka žena može da ponudi svijetu. Međutim, ovo takmičenje uistinu pomaže izgradnji ličnosti koju svaka mlada dama treba da ima. Od izgradnje samopouzdanja, načina oblačenja, šminkanja, ishrane, do njegovanja talenata koje posjeduje. Sve su to djelići slagalice koje ovaj izbor slaže te kreira jednu snažu ženu koja tačno zna šta želi u svom životu. Ciljevi života su viši, a elan i energija snažniji.’

Ova izuzetna djevojka nam je otkrila da želi kroz ovo takmičenje da potakne mlade ljude da se bore za svoju državu i njen napredak. Naglašava da je ogromna greška mladog akademski obrazovanog svijeta što misli da ‘tuđe sunce grije jače’ i što mladi ljudi ne žele da se bore za ostanak u BiH istom žestinom kako se bore da odu.

Otkrila nam je da je završila Osnovnu muzičku školu „Mladen Pozajić“ gdje je pohađala časove klavira, solfeđa i horskog pjevanja. Dvije godine za redom je išla na državno takmičenje četveroručnog sviranja klavira i oba puta osvojila drugo mjesto. Kako kaže ‘prvo mjesto nam je promaklo za 2 boda’.

Pored muzičke naobrazbe, sportska nije zaostajala. Naime, ova svestrana mlada dama je svojevremeno trenirala košarku. Učestvovala je na takmičenjima i turnirima organizovanim za tadašnje aktuelne ženske timove, a bila je jedna od igračica školskog tima Osnovne škole „Isak Samokovlija“ te kasnije i Srednje škole „Prva gimnazija“.

Za kraj želimo da najavimo iduću manifestaciju izbora za „Miss Earth BiH“ koja će se održati 30.juna u Banjoj Luci u hotelu Fortuna pod nazivom Miss Earth Talent Show. Zini želimo puno uspjeha i sreće u nastavku takmičenja, a ovim putem pozivamo sve zainteresovane da dođu i pogledaju šta su nam to spremile ove predivne djevojke, ukras naše BiH.