Mitovi o ljepoti koji su istiniti

Brzo zanemarimo neke stvari, i spominjemo ih s podsmijehom, ali kada malo bolje razmislimo isplatilo bi nam se kada bi se određenih stvari pridržavali.
mitovi o ljepoti koji su istiniti

1. Zbog zategnutih punđi ili repova kosa može početi opadati

Bilo koja frizura ovakvog tipa može dovesti do gubitka kose. I to gubitka u smislu opašće, i više nikada neće izrasti. Spremite kosu, opustite taj rep!

2. Ako trljate oči pravite bore

Trljanje očiju ne pravi bore odmah i sada, ali vremenom, kako se koža tanji, tako ćete i primjećivati sve više bora u tom predjelu lica. Zato ne dopustite da vam trljanje pređe u naviku.

3. Pivo je dobro za kosu

Ukoliko koristite pivo kao tretman, to je dobar potez. Pivo jača vlasi, jer je puno vitamina i proteina koji pospješuju zdravlje i sjaj, dok alkohol pročišćava. Jedino na što trebate obratiti pažnju je miris, pa zato pivo nanosite prije šampona.

4. Određena hrana izaziva akne

Masna hrana, velike količine čokolade, sve to dovodi do velikog broja akni na vašoj koži. Naravno, svatko drugačije reagira na različite stvari, ali svakako, uvijek je pametnije biti umjeren u svemu.

5. Parfemi se čuvaju u hladnjaku

Ni ovo nije mit! Ako ne u frižideu, neka to svakako bude neko hladnije mjesto, kako parfem ne bi brže ispaio i izgubio miris zbog kojeg ga i koristiti. Također, obratite pažnju da sem određene temperature, parfemi traže i tamnije prostore.

6. Labelo može izazvati ovisnost

Nije u pitanju stvarna navučenost na proizvod, ali vaša koža se nakon određenog vremena korištenja isključivo jedne stvari jednostavno navikne, i traži samo to. Opet, nemojte pretjerivati.

7. Regenerator može poslužiti za pranje kose

I on, kao i šampon, sadrži sve što je potrebno da kosa bude čista. Ali imajte u vidu da ne sadrži dovoljno, tako da ga umjesto šampona možete koristiti samo hitnim slučajevima. Ukoliko imate previše suhu i oštećenu kosu, pranje regeneratorom može biti vaša karta za mekoću, ali ako imate masnu kosu ovo nikako nije za vas.
Izvor:zenskikutak.rs