Mjesta koja će Vas očarati: Beograd u malom pakovanju

Autor Datum 16/02/2016

Svako mesto ima neku posebnu turističku atrakciju, ali i one manje poznatije uglove, koje treba proći kako bi se u potpunosti osetio autentični duh određenog grada. Kako smeštaj Beograd nudi u zaista svim delovima grada, nije isključeno da će boraviti u blizini narednih beogradskih kutaka, ali i ako to ne bude slučaj, obavezno se potrudite da se nađu na Vašoj šetalačkoj mapi.
beogradputovanja

Kosančićev venac

Kaldrmisani, stari deo grada sa kog se pruža predivan pogled na reku Savu, nalazi se u neposrednoj blizini Knez Mihailove, te ga nemojte zaobići prilikom šetnje centrom grada. Kulturni i trgovački centar srpske prestonice u XIX veku, na Kosančićevom vencu danas se nalaze mnogbrojni kafei i pabovi, ali i najstarija kafana Znak pitanja, kao i Saborna crkva i Konak kneginje Ljubice, jedan od delova Muzeja grada Beograda. Arhitektura je očaravajuća i mahom pripada periodu secesije.

Savamala

Odnedavno kulturni i klabing centar Beograda, Savamala se izdvojila na listama turističkih atrakcija, te je obavezna poseta ovom kvartu kako biste mogli u potpunosti da se osetite kao stanovnik Beograda makar na kratko. Ako ne budete posetilac neke pozorišne predstave ili festivala hrane i pića, onda će Vas nastupi stranih i domaćih muzičara i DJ-eva sigurno oduševiti.

Dorćol

Nekada raskrsnica trgovačkih puteva i trgovački centar regiona, Dorćol je danas jedan od najlepših delova Beograda, sa očaravajućom arhitekturom i svojim uličicama u kojima uživa svaki stanovnik, domaći i strani turista. Donji Dorćol smešten je tik pored Dunava i pruža savršen pogled na reku, dok je gornji ispunjen simpatičnim kafeima, poslastičarnicama i restoranima. Nemojte zaobići ni Muzej nauke i tehnike, u kom će Vas beskrajno zabaviti stalna postavka istorije kućnih i drugih aparata, kao i interaktivne izložbe.

Muzej istorije Jugoslavije

Ne morate biti jugonostalgičar da biste se oduševili Muzejom istorije Jugoslavije, smeštenom na Dedinju, u okviru očaravajućeg parka. Možete posetiti Titov grob u Kući cveća, ali i uživati u zbirkama, poput impresivne zbirke štafeta ili etnološke, u okviru koje možete videti različite narodne nošnje iz svih delova zemlje.

Zoo vrt

Pošto Kalemegdan sigurno nećete preskočiti, odvojte vreme i za beogradski Zoo vrt, pomazite mladunce, nahranite žirafe i nasmejte se majmunima. Sigurno ćete biti impresionirani, ali oprez – može Vam uzeti mnogo više vremena nego što se planirali.

Botanička bašta

Ako tražite prirodu u srcu grada, onda je Botanička bašta pravo rešenje za Vaš odmor od gradske vreve i dugog obilaska beogradskih znamenitosti. Nastala krajem XIX veka, sa preko 2000 biljnih vrsta, Botanička bašta s razlogom nosi epitet jednog od najvećih muzeja biljaka pod otvorenim nebom.

Smeštaj Beograd

Pošto će Vam smeštaj Beograd ponuditi u svim delovima grada, možete se odlučiti za uži ili širi centar, Novi Beograd ili pak apartmane u nešto udaljenijim kvartovima. Ne morate brinuti ni ako boravite dalje od centra, jer povoljniji smeštaj Beograd ima upravo u ovakvim naseljima, a dobro je povezan gradskim prevozom. Pored apartmana, postoji i mnoštvo hostela u užem i širem centru, dok su hoteli luksuzniji i skuplji. Izabrali kakav god smeštaj Beograd će Vam sigurno pružiti nezapamćenu zabavu i uživanje.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.