Mlijeko i zeleni čaj za detoksikaciju

Svako jutro milijuni ljudi započinju dan sa šalicom toplog čaja. Neki sa šećerom, neki bez, neki zeleni, neki crni..Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetama zelenog čaja. Štoviše, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlijekom.

Dijeta s mlijekom i zelenim čajem (mlijekočajem) najviše popularna među onima koji žele smršaviti i poslije održavaju svoju težinu u normali. Mlekočaj nije samo ukusan napitak koji ne stvara osjećaj gladi, nego je odličan za čiscenje i detoksikaciju cijelog organizma od toksina.

Jednodnevna dijeta sa zelenim čajem i mlijekom.

Za jedan dan dijete s mlijekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine (višak tekućine u organizmu).

Dijetu s mlijekočajem preporuča se držati jedan dan, ne češće od dva puta mjesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mlijeko, bolesti bubrega i zučne vrećice i nizak tlak. Ako imate neku kroničnu bolest, konzultirajte svog liječnika.

Recept – dijeta sa mlijekom i zelenim čajem

Biće potrebno:

1,5 litar nemasnog mlijeka,

2 žlice pravog zelenog čaja.

Moja preporuka da pravi zeleni čaj nabavite u radnji sa zdravom hranom, nemojte koristiti čaj u filter vrečicama, nećete osjetiti nikakav efekt.

U prokuhano i ohlađeno mlijeko do 70 stupnjeva (ovo je važno – mlijeko ne smije biti toplo, nego vruće) dodajte 2 žlice zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Poslije procijedite i pijte.

Mlekočaj pijte tijekom dana po jednu šalicu svaka 2 sata.

Čaj s mlijekom apsorbira se bolje, jer čaj olakšava probavu mlijeka a mlijeko ublažava efekte kofeina.

U međuvremenu pijte negaziranu vodu.
Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mlijeko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontrolira ravnotežu u organizmu.

Glad osjetiti nećete, jer mlekočaj oslobađa organizam osjećaja gladi.
Izvor:uspesnazena