Modeli nakita koje svaka žena treba da posjeduje

Autor Datum 25/01/2018

Nakit definitivno možemo da smatramo najboljim prijateljem svake žene i ne samo da je nakit uvek lep i koristan, pažljivo odabran poklon, već je tu i da krasi ženu kao i njenu odevnu kombinaciju. Svaku od ovih tvrdnji je lako proveriti – nema žene koja se nije obradovala kada je na poklon dobila upravo omiljeni komad nakita; svaka odevna kombinacija izgleda mnogo bolje kada je ukrašena određenim aksesoarom, a svaki deo ženskog tela izgleda još lepše kada je ukrašen nakitom.

Bez obzira na to da li volite nakit i rado ga nosite ili su pak retke prilike kada želite da se ukrasite na ovaj način, postoje modeli nakita koje prosto morate da imate upravo zbog tih posebnih trenutaka kada malo sjaja nikada nije naodmet!

Narukvice

Kada nosite odeću koja ističe vaše ruke, najbolji način da unapredite vaš izgled jeste upravo sjaj ovog komada nakita. Narukvice su praktične jer ih možete nositi pojedinačno odnosno jednu, a možete spojiti i više njih za još bolji efekat, naročito kada birate više tanjih, diskretnih narukvica koje zajedno mogu da čine celinu. Možda ste kao mlađi voleli da nosite drvene, plastične ili pletene narukvice, ali kao odrasla žena definitivno preporučujemo narukvice od nekog plemenitog metala koje ćete eventualno nositi samo u posebnim prilikama. Narukvice možete ukombinovati i sa omiljenim ručnim satom, stvarajući elegantan i stilizovan spoj.

Prsten

Drugi način da istaknete ruku, šaku ali i manikir i to na najelegantniji i najprefinjeniji način jeste odabir odgovarajućeg prstena. Prsten koji nosite ne mora da bude veliki i upadljiv. Naprotiv. Burme sa dijamantima su kao model prstena, na primer, jako popularne – efektne su, a prilično svedene i elegantne kada je dizajn u pitanju. Upadljiv prsten sa dragim kamenjem, burme sa dijamantima ili jednostavne forme prstena neopterećene nijednim suvišnim detaljem ili ukrasom – na vama je izbor, a sve u zavisnosti od toga šta najviše volite i šta se najviše uklapa u vaš stil.

Minđuše

Čak i da ne volite nakit ili ga retko kada nosite, makar jedan par minđuša se mora naći u vašoj kutiji sa nakitom. To ne moraju da budu upadljive ili „viseće“ minđuše – dovoljno je da imate i par sitnih koje će dodatno istaći vašu frizuru, ali i šminku. Ukoliko su vam pak minđuše omiljeni komad nakita, nabavite model koji je upadljiv i krupan i koji će se savršeno slagati uz vaša elegantna izdanja kada, na primer, nosite podignutu kosu ili haljine sa spuštenim ramenima.

Ogrlice

Iako su trenutno najpopularnije „glomazne“ ogrlice, ako želite da napravite modnu investiciju za budućnost, odlučite se za one diskretnije i elegantnije modele koje možete nositi u svim prilikama, svim kombinacijama i bez obzira na to u kom stilu ste se obukli. Opet, to ne mora da bude izrazito vredna ogrlica, ali je dovoljno da imate sličan model kojim ćete upotpuniti košulje ili otvorenije bluze i haljine.

U skladu sa svojim ukusom, ali i stilom, možete da nabavite i „univerzalni“ model ručnog sata, broš ili ukras za kosu koje možete nositi u posebnim prilikama kada je zaista potrebno da istaknete svoj stil i odevnu kombinaciju.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.