Moderan, otmen i graciozan kupatilski namještaj – toaletni sto

Toaletni stolovi doprinose modernosti, otmenosti i gracioznosti enterijera svakog kupatila, a posebno enterijera kupatila velike kvadrature. Stoga odabir ovog komada kupatilskog nameštaja zahteva pažljivo planiranje i brigu o detaljima. Mnogo odluka je potrebno doneti: od rasporeda i stila do tipa slavina. Zbog toga smo za sve one koji se trenutno bave uređenjem kupatila pripremili mini vodič za dizajniranje savršenog toaletnog stola.
kupatilski-namjestaj-glavna

Raspored kupatilskog nameštaja – pozicija za toaletni sto

Pre nego što se pozabavite bojama, stilom i drugim finesama, najvažnije je doneti odluku o njegovoj veličini i mestu koje će zauzeti. Mnoga kupatila sadrže horizontalne stolove sa jednom slavinom. Takvi toaletni stolovi su praktični i obezbeđuju dosta prostora za skladištenje stvari. Često se domaćini odlučuju i za toaletni sto u obliku slova L. Iako ne obezbeđuju toliko prostora za skladištenje stvari kao horizontalni, retko izgledaju skučeno.

Utvrditi broj slavina

Druga stvar na koju treba obratiti pažnju prilikom odabira ovog komada kupatilskog nameštaja jeste broj slavina koje poseduje ili će posedovati Vaše kupatilo. Obično se radi o jednoj slavini, ali ponekad u velikim kupatilima postoji više njih. Stolovi čija je širina manja od 150 centimetara obično imaju po jednu slavinu, dok oni širi lako ugoste dve slavine.

Stilizacija

Kada ste izabrali raspored koji najbolje odgovara Vašem kupatilu i odredili broj slavina koji ono ima ili će tek imati, sledeći korak jeste odlučiti se za dizajn. Koju boju preferirate? Želite li da ima vrata, fioke ili otvorene police? Ili možda preferirate kombinaciju sve tri opcije? Ukoliko je odgovor na prethodno pitanje da, koliko želite čega? Sve su to pitanja na koja treba da odgovorite dok ostatak kupatilskog nameštaja čeka savršen toaletni sto.

Pronalazak odgovarajuće radne površine

Granit, drvo, kvarc i mermer samo su neki od materijala od kojih može biti izrađena radna površina toaletnog stola. Zahvaljujući svojoj izdržljivosti i kvalitetu, granit i kvarc su najpopularniji izbor za radne površine. Mekši materijali poput mermera su osetljiviji i manje su tolerantni na vlagu. Isto je sa drvetom, ali je ono za razliku od mermera dosta ekonomičnije rešenje.

Izbor prave slavine – poslednji stepenik do vrha

Grešite ako mislite da je izbor slavine jednostavan zadatak. Pre svega odluka o tome hoće li slavina biti zidna ili stojeća zavisi od načina na koji voda dolazi do lavaboa. Slavine takođe mogu da budu jednoručne ili dvoručne, kao i da imaju visok ili nizak izliv. Iz onih koje imaju visok izliv voda može dosta prskati, te su one sa niskim izlivom praktičnije. Postoje i one koje vodu puštaju pritiskom ruke odozgo. Slavine sa senzorom su praktične i moderne. Kada ste odabrali vrstu slavine odlučite se i za njenu boju.

I za kupatilski nameštaj dodaci su „sitnice koje život znače“

Dodaci i sitni detalji prilikom dizajniranja toaletnog stola udaraju pečat na njegov krajnji izgled. Za njihov odabir potrebno je sačuvati što više energije i kreativnosti. Najvažnije je da se oni uklope kako u ostatak dizajna toaletnog stola, tako i u stil ostalog kupatilskog nameštaja. Prvi dodatak za koji se morate pobrinuti jesu svetla: njihov oblik, broj, veličina. Isto važi za ogledala, kao i za kvakice na vratima i fiokama stola.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.