Moderno uredite dnevni boravak

Autor Datum 04/10/2016

Ako vam nedostaje inspiracija za uređenje vašeg dnevnog boravka, mi vam dajemo nekoliko ideja.
moderno-uredite-dnevni-boravak
Kada je riječ o uređenju vašeg životnog prostora, između ostalog i dnevne sobe, to bi uvijek trebalo biti po vašem ukusu, željama, na temelju vaših ideja jer je najvažnije da vama bude ugodno u toj prostoriji. Dnevna soba je prostorija u kojoj provodite možda i najviše vremena, a svi vaši gosti uvijek će boraviti u dnevnoj sobi.

Pogledajte nekoliko jedinstvenih i drugačijih ideja za opremanje dnevne sobe.

Bijela dnevna soba

Ovako urdjena soba može biti prava oaza za vaš odmor. Bijela i siva-boje su koje će donijeti primorski osjećaj u vaš dom. Boja poda, namještaja, tepiha i zidova u nijansama tih boja svakako je moderan i preporučljiv stil za uređenje dnevne sobe od strane enterijeristu. Za prostoriju dodatno osvježili, neki dio namještaja ili detalji mogu biti iu nekoj drugoj boji.

Dnevni boravak kao Hollywood

Vaš dnevni boravak, uz samo malo mašte, može zaista biti uređen na jedinstven način. Iako ovako opremanje dnevne sobe možda djeluje komplicirano, u stavri je suprotno. Namještaj možete prekriti laganim materijalom, što će učiniti da on izgleda vrlo elegantno. Sve ostalo stvar je upečatljivih i jedinstvenih detalja koje ćete odabrati. Lampe, stari gramofon i mnogi drugi detalji učinit će da vaš dnevni boravak odiše starim holivudskim stilom.

Dnevna soba u Gotskom stilu

Ako želiti da vaša dnevna soba bude moderna, au isto vrijeme da se osjeća čar prošlosti, onda vaša inspiracija može biti gotika. Gladak i zaobljen crni namještaj i ciglani zid prave nevorovatan kontrast. Da biste dobili ovakav izgled zida, najbolje rješenje jesu tapete u tom dezenu. Dakle, još jedno drugačije, a jednostavno rješenje za uređenje dnevne sobe.

Plava dnevna soba

Jarke boje su sve više u modi kada je u pitanju uređenje interijera. Plava boja može biti vaš odabir. Neka detalji, zavjese, namještaj, luster budu u plavoj boji, a zid obavezno u bijeloj – takav kontrast biće pravi pogodak. Nemojte miješati više boja, jer kada vam prednjači neka jarka boja, svaka boja, sem bijele, neće izgledati adekvatno.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.