Modne greške koje trebate izbjegavati

Autor Datum 13/12/2018

Ukoliko želite biti dama od stila, riješite se ovih navika i prestanite vjerujete u ove zablude.
modne-greske-koje-treba-izbjegavati

Smatrate da visoke žene ne bi trebale nositi štikle

Tko kaže da visoke potpetice ne stoje visokim ženama? Zaboravite na zastarjele komentare poput onih da nikako ne bi trebalo privlačiti pažnju ili visoke djevojke nisu ženstvene – današnji modeli i glumice iz dana u dan dokazuju suprotno – i bacite se na kupnju.

Nosite retro odjeću bez modernih akcenata

Da, brojne stvari se s vremena na vrijeme vraćaju u modu, ali prije nego što posegnete za stvarima iz maminog ormara, imajte u vidu da ti isti krojevi uvijek na različite načine budu osvježeni – tako jedan kroj blejzera iz sezone u sezonu može imati različito akcentovane rukave, naramenice, gumbi, kragnu … Ako nađete nešto što zaista vrijedi zadržati, to je u sasvim u redu, ali pravilo je da se ne oblačite od glave do pete u istom stilu kako ne biste izgledali kao da ste npr. ispali iz 80ih.

Kupujete uvijek istu veličinu

Ako imate iole iskustva s kupnjom, trebalo bi znati da veličina može iznimno varirati ovisno o marke ili zemlje podrijetla. Zaboravite na brojeve – obratite pažnju na ogledalo i to kako vam nešto stoji.

Izbjegavate horizontalne pruge u širokom luku

Ako vjerujete da će vas bilo koji komad odjeće s horizontalnim prugama automatski učiniti debljim nego što jeste, u velikoj ste zabludi. Dobro skrojeni odjevni komad odgovarat svakoj ženi, bez obzira na pruge.

Za vas “biti seksi” znači pokazati što više kože

Ako doista mislite da se seksipil krije u udovoljavanju najprimitivnijem tipu muškaraca – kratke suknjice više nalik remenima nego suknjama, pokazivanje trbuha, haljine pripijene uz tijelo zahvaljujući kojima sve “puca” – činite sebi vrlo lošu uslugu. Umjesto toga, obucite skinny jeans i svilenkastu majicu, upariti suknju “pencil” kroja sa predivnim parom štikli, ili ukombinujte mini haljinu s dugim rukavima s čizmicama do gležnjeva.

Ne odlažete cipele na pravi način

Znamo da je, kada se vratite kući mrtvi umorni s posla ili iz provoda, najlakše zafrljačiti cipele na stranu, ali to je najgora stvar koju možete učiniti. Potrudite se uredno budu naslagane na policama (s dovoljno prostora oko sebe, a ne nagurane), u ormariću za cipele ili makar u kutijama. Također, nemojte ih nikako izlagati suncu, jer će im boja izblijediti na određenim mjestima i postati neujednačena.

Kupujete mnoštvo jeftinih stvari umjesto jedne efektne

Normalno je da svatko od nas ima sklonost ka istom tipu stvari – to se zove ukus. Ali, ako uhvatite sebe da ste posljednjih par puta tijekom obilazaka prodavaonica svaki put kupili maltene identične modele majica, vrijeme je da okrenete novi list.
Izvor:Super Zena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.