Muškarci i psi – da li Vaš dragi liči na neku od ovih rasa?

Autor Datum 25/05/2016

Od davnina su žene upoređivale svoje muškarce sa raznim životinjama, dodeljivale im svakakve epitete i nazivale najrazličitijim imenima. Valjda su iz tih razloga i naučnici počeli da istražuju sličnost između pripadnika jačeg pola i raznih vrsta životinja. Tako je i nemački psihoterapeut Tomas Veselhoft pre nekoliko godina sproveo jednu interesantnu studiju koja se sastojala u upoređivanja ponašanja muškaraca sa ponašanjem različitih rasa pasa. Da bi ste mogli da otkrijete kojoj psećoj rasi odgovara Vaš muškarac pročitajte tekst koji sledi, zasnovan na istraživanju već pomenutog Tomasa Veselhofta.

Hrt – sloboda iznad svega (ocena 1)

Nakon strasne noći i nezaboravne ljubavne avanture njemu se nedeljama gubi svaki trag, a onda će Vam zazvoniti telefon i sve će krenuti iz početka. On je seksi, prepun šarma i duhovitosti i niko se po tome ne može meriti sa njim. Zato mu se uvek iznova vraćate, bez obzira što se u nedogled iznenada pojavljuje i nestaje. Ovakvi muškarci se boje stupanja u stalnu vezu i uvek pronalaze razloge i opravdanja za napuštanje svoje izabranice – ili ima višak kilograma, ili čita pogrešne knjige, ili je previše sigurna u sebe. Zato dobro razmislite pre nego što se upustite u pustolovinu sa ovakvim tipom.
hrt pas

Nemački špic – rođen da kritikuje (ocena 2)

Pas koji laje ali ne ujeda, rasa kojoj ne prija korpa na njušci. Pronalaženje dlake u jajetu mu je specijalnost, često je navalentan i dosadan do te mere da kida živce, poput česme koja curi ili škripe nepodmazanih vrata. U elitnom restoranu uvek ističe da je sve preskupo, a nikada ne primeti da su specijaliteti vrhunski. On je tip za koga pozitivan stav nema nikakvog značaja. Najgore u svemu tome je što Vas je zbog ovakvih osobina i privukao, a najveći je problem kada žrtva njegovih kritika postanete upravo Vi. Ipak, negde duboko u sebi on čuva ranjivost i strah da istakne u prvi plan veliku ljubav koju oseća prema Vama, jer se boji da ne bude povređen. Zato vešto skriva put koji vodi do njegove duše.
SPIC
Za Vas je najvažnije da što je moguće više ignorišete njegovu džangrizavost i da mu što češće upućujete pohvale, ali samo onda kada ih i zasluži. Pomozite mu da pronađe neki hobi, svoje uzore, da otkrije svoje strasti, kojih sigurno ima ali nije svestan toga.

Baset – vrhunski hipohondar (ocena 3)

Na prvu, on odaje utisak čoveka Vaših snova. Neodoljivo je simpatičan i čvrsto drži obe noge na zemlji. On će Vam pružiti sve o čemu ste maštali, kako u životu, tako i u krevetu. A onda, iznenada, usred seksualnog čina, zajauče i prekida uživanje. Svaki i najmanji fizički bol on smatra jako opasnim, možda čak i smrtonosnim. I najblaži simptomi gripa za njega su znak da treba obavezno leći u krevet i pozvati kola hitne pomoći. Snabdeven je lekovima bolje nego neke apoteke, a njegove omiljene knjige su razni medicinski priručnici. Međutim, u trenucima kada se ponaša kao da će umreti, on ustvari želi da izvuče neku korist – da skrene pažnju sa nekih drugih svojih slabosti.
Baset
Nipošto nemojte pristati da budete njegova medicinska sestra, kako bi odmah shvatio da kukanje kod Vas ne prolazi. Objasnite mu kako i Vama nedostaje pažnja i da se i Vi možete razboleti.

Jorkširski terijer – narcisoidni tip (ocena 4)

Ovakav muškarac misli da se ceo svet oko njega vrti. Još od malih nogu nije birao načine da skrene pažnju na sebe. Takav je i ostao. Kao i jorkširski terijer, ekvivalentna mu rasa, koristi vrhunske metode za privlačenje pažnje. On Vam može preporučiti i odvesti Vas na mesta najbolje zabave u gradu, upoznati Vas sa najduhovitijim ljudima. „Zašto nisi pitala mene, ja bih ti to odmah rekao“ –njegova je omiljena rečenica. Nadmetanje sa drugima i težnja da uvek bude najbolji je njegova opsesija.
JORKSIRSKI TERIJER
Ovakvom tipu morate u samom startu izričito naglasiti da Vas interesuje isključivo ravnopravan odnos. Ukoliko prihvati takav Vaš stav, imaćete sigurnog čoveka pored sebe na kog se uvek možete osloniti.

Koker španijel – zaljubljen do ušiju, toliko da je često naporan (ocena 5)

Muškarci koji pripadaju tipu koker španijela su definitivno veoma retki primerci. Takav tip pažljivo sluša svaku Vašu reč, marljiv je i čini da se osećate poput boginje. On je suptilan, seks sa njim je veoma nežan. Ako je iskren, što najčešće i jeste, uvek ćete moći da se oslonite na njega, jer će imati puno razumevanja za svaki Vaš postupak i bezuslovno Vas voleti celog svog života.
Koker spanijel
Njegova najveća mana je njegova pitomost, koja je toliko izražena da ponekad gasi svaku iskru strasti u Vama. Ukoliko Vam je dosadilo da budete kao malo vode na dlanu, otvoreno mu recite da Vam smeta ta njegova nežnost i da on, kao svaki pravi muškarac, nekada mora i da lupi rukom o sto.
priredio: Dragan Antić – ljubiteljipasa.com

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.