Muzika za svadbe – izaberite najbolje za svoj dan

Autor Datum 02/09/2016

Organizovanje venčanja je vrlo izazovan zadatak, budući da svaki par želi svadbu koja će gostima ostati u sećanju i fotografije na kojima sve blista. Pored venčanice, spiska gostiju, mladenačke torte i cveća, izbor odgovarajuće muzike je uvek među prioritetima. Muzika je, podrazumeva se, sastavni deo zabave kojoj se pozvani gosti nadaju i stoga je veoma važna stavka koju ne treba zanemariti prilikom planiranja venčanja. Dobro izabrana muzika za svadbe obezbeđuje ugodnu atmosferu, opušta prisutne i upotpunjuje najbitniji dan u životu dvoje ljudi koji stupaju u brak. Uvažavajući činjenicu da su muzički ukusi različiti, potrebno je naći ravnotežu između zahteva samih mladenaca i očekivanja gostiju, što je često vrlo teško postići. U tom smislu, sledi nekoliko predloga koji ukazuju koja bi muzika za svadbe bila odgovarajuća kako bi se vaš najvažniji događaj dugo pamtio.

Strana muzika za svadbe

Postoje veoma lepe i romantične pesme stranih autora koje mladenci neretko biraju kao muzičku podlogu za svoj prvi ples. Novopečeni bračni par se predstavlja gostima pokazujući svoju ljubav i privrženost kroz plesne pokrete i stoga ne čudi što se za prvi ples, kao uvod u proslavu venčanja, sviraju najromantičnije melodije. Preporučuju se neke od veoma popularnih i poznatih stranih pesama poput: Can’t Take My Eyes off You (Frankie Valli), I Just Called to Say I Love You (Stevie Wonder), Everything I Do, I Do It For You (Bryan Adams).

Evergrin

Postoji mnogo muzičkih legendi koje će se uvek slušati i koje će sve generacije poštovati. Ovakva muzika za svadbe može biti sasvim fin kompromis između gostiju koji vole „narodno veselje“ i onih koji pak uživaju uz laganiji i umereniji zvuk, kao i između starijih i mlađih generacija. Sa evergrin muzikom, kako domaćom tako i stranom, nikako se ne može pogrešiti jer je vanvremenska, i samo može doprineti uživanju.

Domaća muzika za svadbe

Bilo da je folk ili pop, domaću muziku znaju svi gosti, ona je neizostavna na tipičnim svadbama u Srbiji i stoga sa ovakvim izborom greške nema. Bogatstvo naših pesama daje vam širok izbor i može da bude garancija za dobar provod. Za tipično venčanje u Srbiji, u kom god stilu organizovano, podrazumeva se da izabrana muzika za svadbe sadrži i nekoliko poznatih srpskih kola kao što su Užičko kolo, Moravac, Vlaško kolo. Kola vole i stariji i mladi, a gostima je posebno drago jer na taj način mogu da pokažu svoje folklorno umeće i lepo se zabave.

Koliko para – toliko muzike?

Budući da dobra muzika za svadbe ima svoju cenu, parovi bi trebalo da se na vreme informišu o potencijalnim bendovima koje bi želeli da angažuju, kao i da prethodno poslušaju kako sviraju i kakvim muzičkim repertoarom raspolažu. Pored toga, važno je pre ugovaranja nastupa utvrditi sve detalje o vremenu sviranja, pauzama, fleksibilnosti repertoara i ostalim sitnicama koje se mogu pojaviti tokom svirke. Treba imati u vidu da bendovi sa više članova doprinose boljem vizuelnom utisku, ali takođe koštaju mnogo više. Procenjuje se da se cene dobrih bendova kreću od 1000 do 4000 evra. Sve to treba uzeti u obzir kako bi muzika za svadbe koju odaberete bila kvalitetna, ali i pristupačna.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.