Najatraktivnije dječije torte za sezonu pred nama

Autor Datum 02/11/2016

Sezona rođendana uvek je aktuelna, ali je zato poslastičarska sezona donela neke novitete koji će oduševiti čak i one sa najluđom maštom i stepenom kreativnosti kada je ukrašavanje dečije torte u pitanju.
djecije-torte-slika
Nešto od toga je jednostavno, nešto ćete uz malo muke moći i sami, a za neke predloge biće sigurnije da unajmite stručnjake.

Jedno je, pak, sigurno – mali slavljenici i slavljenice moći će da se pohvale izgledom trendi, fantastične i sjajno ukrašene dečije torte!

Junaci crtanih filmova kao nepresušni izvor inspiracije

Tačno je da su junaci crtanih filmova nešto „već viđeno“, ali oni koji će osvojiti narednu sezonu osvojiće i srca svih mališana.

„Frozen“ crtani film se sa svojim princezama seli na sve dečije torte za klinceze, a magiju dodatno čini što crtane junakinje u 3D varijanti na vrhu torte bivaju prikazane u pokretu. Njihova kosa može se naći kao površina čitavog slatkiša, ili se pak površina radi u vidu pravog zaleđenog kraljevstva.

„Alisa u zemlji čuda“ podjednako će biti pogodna u ovoj novoj varijanti za sve mališane: dečije torte na nekoliko spratova, čiji poslednji sprat čini čajnik, u varijanti za devojčice dobijaju Alisu sa strane, odnosno Zeca, sa satom, za dečake.

Maštoviti poslastičari nisu se tu zaustavili, pa su rešili da dečije torte od kapkejkova za dečake prave sa Miki Mausom ili Paja Patkom, na plavoj površini, za mlađi uzrast, dok će se stariji u istoj varijanti zabaviti sa Spajdermenom (podloga je tamnoplava).

Što više to bolje

Ako ste mislili da ove godine izradu dečije torte nikako nećete moći sami da sprovedete, a da do kraja ispratite trendove, grdno ste se prevarili.

Slogan „Što više to bolje“ možda ne važi za modu, ali će Vam u izradi dečije torte sigurno pomoći.
Biće dovoljno da, kao podlogu, napravite što višu tortu u najprostijem mogućem obliku – tortu od keksa, na primer, sa pudingom i voćem. Trik je u njenom ukrašavanju.

Na površini ove dečije torte treba da se nađu svi mogući čokoladni slatkiši – od rolera, preko lomljene čokolade, napolitanki, kuglica, koje ćete ređati tako da potpuno prekrijete površinu, koju ćete na kraju začiniti Kinder-jajima.

Jednostavno i efektno, zar ne?

Igračke po celoj površini dečije torte

Igračke kao druga nepresušna inspiracija ove godine stižu nam u pravom zavrzlama-izdanju.

Najpre, dominiraće Lego dečije torte. Već Vas je zabolelo jer znate koliko je komplikovano sakupiti po kući sve kockice, a da ne stanete slučajno ni na jednu?

Bez brige. Sada se kockice prave od fondana, u svim bojama, a na sam vrh i sa strana Lego dečije torte možete dodati prave igračkice, koje ćete odstraniti kada budete sekli tortu. Eto sjajnog rešenja za sve koji vole ovu igračku.

Barbike i Majstor Bob biće takođe aktuelni, jedino što sada dolaze u većem broju: više Barbika koje uživaju na vrhu dečije torte podjednako mogu biti dodate igračke, dok će Majstor Bob sa svim svojim alatom i majstorima ipak zahtevati veću veštinu pravljenja malih detalja od fondana.

Hrabro i strpljivo se upustite u nove izazove ili poslastičarima izložite svoje ideje, jer će se ove dečije torte sigurno dopasti svima.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.