Najbolja prirodna ulja za sunčanje

Autor Datum 10/07/2018

Jeli se spremate za odmor? Želite li znati koja su do najbolja prirodna ulja za sunčanje? Koja mogu zamjeniti proizvode za sunčanje koji su puni kemikalija. Već smo u jednom članku pisali o tome kako možete napraviti prirodnu kremu za sunčanje, a danas govorimo o najboljim prirodnim uljima koja možete iskoristiti za sunčanje.

Trebate znati o sunčanju i Suncu

Moramo istaknuti, bilo da na svoju kožu nanesete kremu za sunčanje ili neko domaće prirodno ulje ultraljubičaste zrake mogu biti vrlo štetne ako ne:

  • Nositi šešir.
  • Izbjegavate poslijepodneno izlaganje suncu
  • Nanesite kremu za sunčanje svakih dva sata.

Apsolutno morate paziti i promatrati odgovarajuće sate za sunčanje. Pokušajte se vratiti u svoj hotel, kuću ili gdje god boravka (čak i restoran može pružiti utočište) kada su sunčeve zrake najjače.

I ne oslanjajte se na oblačne dane! Sunce može biti jednako moćno. Samo zato što ga ne možete osjetiti na koži ne znači da ne možete izgorjeti.

Najbolja netoksična, prirodna ulja koja se mogu koristiti kao krema za sunčanje

Ulje avokada

Ulje avokada morate mješati sa drugim uljem koji ima najmanje 15 SPF. Ulje avokada možete kupiti u trgovinama zdrave hrane i biljnim apotekama.

Također možete uzeti sam avokado i nanijeti ga na kožu. Ali nemojte previše koristiti jer može da ostavi zelene fleke na koži. Potreban je samo jedan sloj za smanjenje apsorpcije UV zraka.

Ulje pšeničnih klica

Jeftino ulje koje služi kao zamjena za kremu za sunčanje. Ulje pšeničnih klica je izvrstan antioksidans i osigurava da vaša koža dobije potrebne količine Vitamina E. Sigurni smo da već to znate ali Vitamin E će poboljšati zdravlje vaše kože, sprječava prerano starenje i uklanja bore. Ujedno pomaže da spriječiti oštećenja uzrokovana ultraljubičastim zrakama.

Ovo prirodno ulje se također se koristi za liječenje psorijaze, ekcema i opeklina.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje može se koristiti na mnogo različitih načina … to je više nego svestran! To je karakterističan miris koji ga čini najpoželjnijim uljem za ljeto. Ne samo da štiti vašu kožu nego štiti i kosu. Pomiješajte je s najmanje 8 SPF, ili više, i širite ga preko tijela, kose i ne zaboravite vlasište.

Ulje sjemenki mrkve

Ulje sjemenke mrkve možete sigurno kupiti u biljnim apotekama i prodavnicama zdrave hrane, samo trebate biti sigurni da je prirodno. Sigurni smo da već znate kako je mrkva korisna za njegu kože, ali ovo eterično ulje od sjemenki mrkve umnožava sve te prednosti za kožu.
Ovo ulje sadrži Vitamin A i karoten koji stvara zaštiti sloj na koži. Također ako želite da dobijete lijepu i prirodnu brončanu boje kože trebate koristiti ulje od sjemenki mrkve.

Ulje sjemenki mrkve također se može koristiti za druge tretmane kože, kao i za liječenje ekcema.

Bademovo ulje

Ovo je jedno od najpopularnijih eteričnih ulja. Ima prirodni SPF od 5, malo slab, ali sadrži veliku količinu vitamina E, koji pomaže u održavanju kože mladom i mekom. Također je dobro i za njegu kose. Kada koristite bademovo ulje za sunčanje preporuka je da se miješa sa nekom kremom za sunčanje.

Ulje sjemenki čileanske maline

Iako nije lako dostupna, dobra je stvar u vezi s tim uljem jer pruža iznimno visoku SPF zaštitu od 30 do 50. Sadrži vitamine A i E, koji zodržavaju kožu mladom i smanjuju upalu. Ulje sjemenki čileanske maline je gusto tako da nije potrebno ga miješati.

Ulje soje

Koristi se na Istoku za kuhanje (puno azijskih jela priprema se uljem soje), ovo ulje je također potvrđeno da sadrži velike svojstva za zaštitu kože od sunca. Samo nekoliko kapi su dovoljni za zaštitu sunca od UV zraka. Također omekšava kožu i gotovo nema mirisa.

Maslinovo ulje

Ovo je jedno neophodno ulje, koja se nije mogla izostaviti s ovog popisa. Siguran sam da već znate tisuću i jedno svojstvo, kako za unutarnju tako i vanjsku upotrebu.

Ali možda niste znali da također omekšava kožu, štiti od oštećenja uzrokovanih sunčanjem i daje mnogo antioksidansa za liječenje opekotina.

A ako to nije dovoljno, također radi čuda na kosi. A ne morate ići, jer već ga imate u svojoj kuhinji!

Ulje jojobe

Jojoba se obično koristi u u proizvodima za ljepotu kao što su šamponi i sapuni. Izvrsno je za tretiranje lsuhe kože. Vlaži i štiti od sunca, ali budite oprezni jer ovo ulje nije sjajno u zaštiti od UV zraka. Može biti korisno, međutim, u kombinaciji s drugim kremom za sunčanje.

Ulje makadamije

Ovo ulje bogato je vitaminom E i mineralima, uključujući kalij i fosfor. To je izvrsna domaća krema za sunčanje. Eterično ulje makadmije možete kupiti u biljnim apotekama.

Ostala ulja koja se koriste kao prirodni krema za sunčanje
Da biste dovršili ovaj popis, evo još nekoliko opcija za zaštitu od sunca:

  • Ulje sezama
  • Shea maslac
  • Ulje od kikirikija

Sada znate koja prirodna ulja imaju zaštitne faktor i možete ih iskoristiti za sunčanje. Naravno neka od ovih prirodnih ulja za sunčanje trebate kombinirati sa kremama za sunčanje.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.