Najbolja ulja za njegu trepavica

Vaši trepavice igraju zaštitnu ulogu na vašem licu. Možda to niste shvatili, ali zapravo su zadužene za zadržavanje prašine i drugih vanjskih onečišćenja iz vaših očiju. Uz to, one su veliki dio vašeg izgleda. Lijepe trepavice znače lijepo lice. Problem je u tome što ih razni čimbenici mogu oslabiti i vremenom vaše trepavice postanu tanke.Iako postoje mnogi kozmetički proizvodi vani da bi se suprotstavili tim problemima, oni su često vrlo skupi. Da imate prekrasne trepavica ne zahtijeva vrhunske kozmetičke tretmane. Postoje prirodna rješenja koja će ih hraniti i ojačati na sličan način kao i konvencionalni tretmani. U ovome članku ćemo sa vama podjeli najbolja ulja za njegu trepavica.

Ulje jojobe

Ulje jojobe se istiće po tome da je najbolje ulje za njegu i rast trepavica. Bogato je ceramidima , esencijalnom masnom kiselinom koja duboko njeguje trepavice, sprečavajući prekomjerno gubitak trepavica.
Kako ga možete koristiti?

 • Umočite pamučnu lopticu ili četkicu za maskaru u ulju jojobe i nanesite na trepavice od korijena do vrha.
 • Ponovite svaku večer prije odlaska u kreveta za najbolje rezultate.
 • Ako želite, možete kombinirati ulje jojobe s jednakim dijelovima maslinovog ulja ili kokosovog ulja.

Ulje ružmarina

Ulje ružmarina postalo je popularno u kozmetičkoj industriji zahvaljujući hidratantnim i ljekovitim svojstvima. Trebali biste biti sretni da čujete da je također sjajno u jačanju trepavica i sprječavanju gubitka trepavica.
Kako ga koristiti?

 • Svake večeri nakon uklanjanja šmink , navlažite trepavice s malo ulja ružmarina
 • Možete ga nanositi vrhovim prstiju ili četkicom za maskaru.

Bademovo ulje

Bademovo ulje ističe se zbog svojih visokih količina vitamina A, B i E, od kojih svi imaju antioksidativni učinak koji štite vaše trepavice od sunca i toksina iz okoliša. Zbog toga, bademovo ulje hrani vaše trepavice i pomaže u poticanju zdravog rasta, ujedno daje vašim trepavicama veći volumen.
Kako ga mogu koristiti?

 • Navlažite pamučnu kuglicu s bademovim uljem i nanesite je na trepavice.
 • Pustite da dijeluje preko noći bez ispiranja
 • Koristite svaku večer prije spavanja.

Ricinusovo ulje

Ovo biljno ulje, proizvod se iz Ricinus communis biljke, koristi se kao alternativni kozmetički proizvod stotinama godina. Njegove prednosti pripisuju masnim kiselinama i vitaminima, koji poboljšavaju izgled vaših trepavica.

Ovdje ćemo ga koristiti za hidrataciju i produljenje trepavica. Hranjive tvari u ricinusovom ulju se lako apsorbiraju kada se primjenjuju na ovo područje.

Kako ga mogu koristiti?

 • Nanesite malu količinu ricinusovog ulja na trepavice i pustite da dijeluje preko noći.
 • Ako vam se ne sviđa miris, pomiješajte ga s malo maslinovog ulja.

Kokosovo ulje

Organska kokosovo ulje je biljni proizvod koji možete koristiti na različite načine u svojoj ljepoti. Njegove masne kiseline srednjeg lanca, zajedno s antioksidansima i esencijalnim mineralima, ojačavaju vaše trepavice i povećavaju njihov volumen.
Kako ga mogu koristiti?

 • Uzmite malo kokosovog ulja i nanesite ga na trepavice.
 • Pustite da dijeluje bez ispiranja i upotrijebite svaku večer.
 • Ako vam se sviđa, možete ga upotrijebiti i za uklanjanje šminke.

Maslinovo ulje

Ako želite deblje, bolje hidratizirane i snažnije trepavice, potrebno je samo redovito tretiranje s ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Kako ga mogu koristiti?

 • Zagrijte malu količinu maslinovog ulja. Provjerite je li sigurna temperatura, nanesite je na trepavice.
 • Pustite da dijeluje preko noći i ponovite najmanje tri puta tjedno.

Da li su vaše trepavice tanke? Slabe? Sigurni smo da će vam ova biljna ulja pomoći u njezni trepavica i vratiti im volumen i sjaj.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.