Najbolje čokoladne torte za svadbe koje možete zamisliti

Autor Datum 15/02/2016

Za sve ljubitelje čokolade, najtraženijeg slatkiša na svetu, stižu dobre vesti – čokoladne torte za svadbe biće pravi hit i u narednoj sezoni venčanja! Sve što treba da uradite jeste da se rešite za pun, čokoladni ukus, onaj od bele čokolade ili onaj sa dodatkom voća ili orašastih plodova, a mi vam donosimo ideje kako bi izgled vaše čokoladne torte za svadbe trebalo da bude definisan.
cokoladne torte

„Otapajuća“ dekoracije čokoladne torte za svadbe

Kada zamislimo čokoladu, pre svega nam na pamet pada njen ukus koji se topi u ustima i miluje nepca, pružajući svim čulima posebno uživanje. Upravo ovo svojstvo čokolade iskoristili su poslastičari da naprave čuvene torte za svadbe sa dekoracijom od čokolade koja izgleda kao da je tek sada počela da se otapa.
Prvu verziju ovakvog ukrašavanja torte za svadbe karakteriše jedan, veliki sprat, na čijem vrhu se nalaze jagode i čokolada, koja se topi u kapljicama preko oboda torte za svadbe. Ovakvi, manji formati, uglavnom su namenjeni manjim venčanjima, mada ih možete koristiti i kao element desertnog stola na većim prijemima.
Druga opcija je nekoliko spratova torte za svadbe, po čijim obodima klizi čokolada u spratovima. I ovde su manji ukrasi zastupljeni, te se tako na pregibima torte za svadbe uglavnom mogu naći listići badema, kao poseban dodatak ovakvom izgledu.

Rustični ukrasi

Rustični izgled zašao je i u poslastičarske sfere, a posebno se odnosi na čokoladne torte za svadbe.
Naime, ovde se radi na mat izgledu celokupne torte i na ravnim ivicama. To konkretno znači da se celokupna površina torte za svadbe oblaže čokoladom koja je izjednačena u svim delovima tako da ostaju tragovi špatulice.
Rustične čokoladne torte za svadbe dodatno se dekorišu cvećem ili voćem, ali nikako i jednim i drugim. Mahom je zastupljenije cveće na površini torte za svadbe kao pravi dašak prirode, i u ovu svrhu se može koristiti i sveže rezano cveće. Najčešće su to bele ruže koje se obavijaju oko spratova torte za svadbe i koje čine savršen kontrast crnoj čokoladi.
Kada je u pitanju dekoracija voćem, onda se na vrh torte za svadbe postavlja neko „neočekivano“ voće, poput grožđa, brusnica ili pomorandži, celih, u kori, ili pak sečenih na kriške.

Svi slojevi torte za svadbe

Tzv. gole torte za svadbe postale su pravi hit u svetu, i polako ali sigurno osvajaju i našu poslastičarsku scenu. Tako se ovaj trend uvukao i među čokoladne torte za svadbe, pre svega jer je njegov osnovni cilj da dominira ukusom – a šta je ukusnije od čokoladne torte za svadbe!
Vidljivi slojevi moraju biti ravni i precizno slagani, tako da ništa ne narušava ovaj izgled, jer se u nedostatku gornjeg sloja mora voditi računa o pravilnom uobličavanju.

Slatkiši kao dekoracija

Na samom kraju, i očekivano, čokoladne torte za svadbe mogu poneti kao dodatak i različite, dakako čokoladne, slatkiše.
Među prvima se izdvajaju kuglice na štapićima koje su i inače pravi hit u dekoraciji torte za svadbe. One se dodatno posipaju mlevenim lešnikom ili bombonicama, tako da celokupnoj kreaciji dodaju veseo i poletan šarm.
Zatim, tu su štanglice čokolade ili čokoladnog keksa kao dodatni ukras čokoladne torte za svadbe. Praktično, ovde možete koristiti bilo koje slatkiše, stvarati kontrast sa crnom bojom čokolade ili se pak okrenuti jednobojnom izgledu torte za svadbe.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.