Najbolje domaće maske protiv mitesera

Autor Datum 05/04/2018

Predlažemo vam da isprobate neke od domaćih, prirodnih maski. Na taj način ćete zasigurno uštedjeti novac i nećete lice izlagati kozmetičkim preparatima koji često sadrže i štetne sastojke.

Maska od limuna

Limun je jedan od najboljih prirodnih proizvoda protiv mitesera. Ovisno od sastojaka koje imate, možete isprobati sljedeće maske:

Limun i maslinovo ulje: Pomiješajte tri kapi maslinovog ulja s par kapi svježeg soka od limuna te dobivenu mješavinu nanesite na zahvaćeno područje. Nakon pet do deset minuta isperite mlakom vodom. Za najbolje rezultate, masku nanosite svakodnevno.

Limun i šećer: Pomiješajte žličicu šećera sa par kapi svježeg soka od limuna. Na taj način ćete dobiti odličan piling protiv mitesera. Nanesite ga na zahvaćeno područje i masirajte kružnim pokretima pet minuta. Isperite hladnom vodom.

Limun, jogurt i zobene pahuljice: Pomiješajte dvije žlice jogurta s petnaest grama pahuljica i jednom žlicom svježeg soka od limuna. Masku nanesite na zahvaćeno područje i nakon 20 minuta isperite hladnom vodom.

U slučaju da ne želite koristiti maske protiv mitesera, jednostavno potopite nekoliko tufera u sok od limuna i nanesite ih na područje zahvaćeno miteserima. Nakon petnaest minuta lice isperite hladnom vodom.

Maska od grejpa

Grejpfrut je također prilično učinkovit u eliminiranju mitesera. Pomiješajte žlicu zobenih pahuljica i 60 ml svježeg soka od grejpa. Sastojke dobro izmiješajte i dobivenu masku nanesite na lice. Nakon petnaest minuta, lice isperite hladnom vodom. Masku nanosite jednom tjedno.

Maska od rajčice

Zahvaljujući sadržaju vitamina A i C i limunske kiseline, rajčica je odlično prirodno sredstvo za uklanjanje mitesera. Pomiješajte samljeveni rajčica s avokadom i nanesite na lice. Nakon petnaest minuta, lice isperite hladnom vodom.

Maska od sode bikarbone

Pomiješajte sodu bikarbonu s vodom i masku nanesite na lice. Nakon dvadeset minuta lice isperite hladnom vodom. Za najbolje rezultate, masku nanosite dva do tri puta tjedno.

Za ovih 6 maski mnoge dame kažu da su itekako djelotvorne. Doduše, i sami znate da su miteseri rezultat proširenih pora i da se ponovno napune vrlo brzo, posebno ako kožu izlažemo prljavštini i zagađenom zraku. Zato je najbolja preventiva redovito čišćenje lica i njega.
Izvor:zenasamja.me

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.