Najbolji čaj za otečene noge

Među najčešćim faktorima koji doprinose pojavi ovog stanja su slaba cirkulacija krvi, menstrualni ciklus, nezdrava prehrana, debljanje i trudnoća. Ako se uzme u obzir promjene temperature, vlage i toplo vrijeme natečene noge su neposredan izgled. Otečene noge su čest problem za mnoge ljude, a oni se mogu dogoditi zbog niza razloga. Na primjer: za vrijeme trudnoće, ako stojite ili sjedite duže vremena. Ako imate krinično oticanje nogu ili gležnja- to može biti znak upozorenja da trebate odmah posjetiti liječnika.

Srećom, postoje neki prirodni lijekovi koji su od velike pomoći za smanjenje oteklina. Pomoću ovoga domaćeg lijeka ćete se osloboditi viška vode u tijelu,smanjiti oteklina na nogama i gležnju. Najbolji prirodni lijek za to je peršun. Mnoge zdravstvene studije su pokazale da je peršun može pružiti mnoge zdravstvene prednosti a i spriječiti zdravstvene probleme kao što su: astma, alergije, menstrualni bolovi, infekcije mokraćnog sustava, probavne probleme. Ova nevjerojatna biljka je također vrlo koristan u liječenju bronhitisa, poboljšava disanje, smanjuje visoki krvni tlak.

Recept za čaj od peršuna koji pomaže u smanjenju nateklih nogi i izbacivanje viška voda iz tijela.

Trebat će vam svježeg peršuna lišća i korijena. Sitno ih isjeckate i pomiješati ih zajedno. Stavite 500 ml vode u lonac i pustite da voda prokuha. Dodajte 5 kašičica peršina i kuhajte 5 minuta. Nakon što ste pripremili čaj neka se hladi oko 20 minuta. Procijedite čaj i pijte 3 puta dnevno.