Najbolji prirodni laksativ – očistiti organizam i izbacite višak vode

Mnogo stvari može uzrokovati zatvor i lošu probavu a neki od glavnih uzroka tih problema su: nedostatak kretanja, prekomjerni stres, dob, lijekova, nedostatak vitamina, nedovoljno vlakana i vode. Ali isto može biti posljedica nekih bolesti pa radi toga bi se trebali konzultirati za liječnikom. Statistički podaci pokazuju da je svaka deseta osoba ima problema sa nepravilnom stolicom i probleme sa probavom. Najbolje je koristiti prirodni laksativ za rješenje ovog problema.

Prirodni laksativ

Već se sada u modernoj medicni koriste prirodni laksativ za riješenje problema sa zatvorom i lošom probavom. Ovaj prirodni laksativ su propisali mnogi liječnici svojim pacijentima jer je učinkovit i djeluje. Također je poznat kao bolnički džem.

Prirodni laksativ – Kako možete napraviti?

Potrebni sastojci:

  • 150 grama datulja (1 šalica)
  • 150 grama suhih šljiva (1 šalica)
  • 5 šalica prokuhane vode (ako želite gušći džem onda manje)

 

Način pripreme prirodnog laksativa i konzumiranje
Nasjeckajte datulje i suhe šljive na male komadiće, stavite ih u vodu i kuhati dok smjesa ne postane gusta. Trebali bi dobiti oko 20 žilica ovoga prirodnog laksativa. Mogu ga konzumirati osobe svih dobnih skupina a najbolje je da ga konzumirati uz doručak sa jogurtom ili žitaricama.

Prirodni laksativ djelovanje i iskustva

Suhe šljive su bogate vlaknima. Sorbitol je spoj koji se nalazi u suhim šljivama, to je prirodni šećer koji uzrokuje opuštanje crijeva i riješava probleme zatvora za samo nekoliko sati. Jedan od drugih načina za riješavanje problema sa stolicom jeste da stavite nekoliko sihih šljiva u čašu vode preko noći i da pijete u jutarnjim satima. To će odmah pomoći vašim crijevima. Ali nemojte pretjerivati sa ovim receptom jer može da uzrokuje dijareju(proljev).