Najgora posljedica nošenja visokih štikli

Nošenje štikli zahtjeva praksu i što ih više nosite to će vam biti lakše u njima hodate. Ali, to što će vam kada naviknete biti udobnije, ne znači da i rizik po zdravlje nestaje!
nosenja stikli zdravlje
I dok na samom početku visoke potpetice jačaju mišiće listova i gležnjeva, riječ je o vrlo kratkotrajnom učinku.

Naime, žene koje štikle s potpeticom većom od 10 centimetara nose više od tri puta tjedno značajno povećavaju šansu za deformaciju svih zglobnih mišića.

Takve negativne promjene na mišićima dovode do brojnih kroničnih bolesti, poput upale zglobova ili artritisa. Isto tako, efekt se odražava i na vašu kralježnicu, što je jedna od najtežih posljedica.

Ali, ako želite i dalje uživati u svojim modnim saveznicama, postoji trajno rješenje koje se krije u vježbama jačanja mišića i zglobnih veza. Redovitim vježbama za koljena, listove i gležnjeve vaše noge će izgledati ljepše, ali i ostati zdrave i lijepe iu starijoj životnoj dobi.

Odaberite jednu ili radite obje vježbe kako biste spriječili teška oštećenja kostiju:

1. Vježba
Stanite uspravno ispred zida u blagi raskorak i izravnajte leđa. Podignite se na prste koliko god možete i spustite se u početni položaj. Vježbu ponavljajte svaki drugi dan u tri serije po 15 do 20 ponavljanja.

2. Vježba
Stanite na visoki prag, stol ili nisku klupicu, ali tako da ste oslonjeni samo na prednji dio stopala (gazište), a pete su slobodne. Podignite se maksimalno na prste, a potom spustite pete do najniže točke. Vježbu ponavljajte svaki drugi dan u tri serije po 15 do 20 ponavljanja.
Izvor:zadovoljna