Najpopularniji bidermajeri neobičnih boja i struktura

Autor Datum 18/02/2016

Klasični bidermajeri, sa belim cvetovima i u čvrsto povezanim okruglim formama, i dalje su izbor broj jedan za sve svadbe. Njih, međutim, polako smenjuju bidermajeri različitih formi, pomalo neobičnih boja i još neobičnije strukture, te vam ovom prilikom predstavljamo najtraženije iz obe sfere. Takođe, nije isključeno ni da bidermajeri budu napravljeni bez cveća – videćete kako.
bidermajeri

Bidermajeri bez cveća? Moguće je

Za sam početak, rešili smo da pokažemo kako to bidermajeri mogu biti napravljeni bez cveća i opet mnogo efektiniji od klasičnih. Naime, kako trend lepljenja raznog nakita i plemenitih metala na cveće od kojih su bidermajeri sačinjeni uzima sve više maha, tako se u jednom trenutku došlo do ideje da se kompletni bidermajeri naprave od – nakita i tila.
To se postiže kombinacijom materijala pastelnih boja koji se nabira u obliku cvetova i kombinuje sa biserima i srebrnim nakitom u obliku drugih cvetova. Ovakvi bidermajeri umesto stabljika imaju narukvicu te se mogu nositi oko ruke, a krase ih i nanizani biseri, poput ogrlice, koji nonšalantno vise sa pune lopte.
Svakako da ovi bidermajeri mogu biti napravljeni i od imitacije bisera i srebra, odnosno od bižuterije, te vas ne moraju skupo koštati.
Jedno je sigurno – sve udavače koje su na svadbama uhvatile ovakve bidermajere nisu dočekale da im buketi uvenu.

Loptaste forme

Klasične loptaste forme koje bidermajeri često imaju, u vidu čvrsto povezanih stabljika i cvetova koji stvaraju loptasti oblik i dalje su izuzetno popularni. Rasvetale ruže, crvene i bele, dekorisane zelenilom i belim tilom, ali i belim bobicama, i dalje drže ubedljivo prvo mesto kao izbor za bidermajere.
Ipak, i ova forma je dobila svoj savremeniji oblik. Sada se ovakvi bidermajeri prave bukvalno u obliku lopte, bez stabljika, od ruža ili drugih cvetova.
Loptasti bidermajeri dobijaju ručku sa gornje strane. Ovi bidermajeri se, tako, nose poput torbice, i mogu delovati veoma šik uz svedenije venčanice bez mnogih ukrasa.

Bordo dominacija

Kako se polako iskliznulo iz klasične bele i crvene, to su bidermajeri dobili i svoje bordo verzije, koje su mnogo upadljivije od klasičnih boja. Ova nijansa posebno dominira kada su jesenji bidermajeri u pitanju, odnosno buketi za jesenja venčanja, jer se bordo cvetovi lako kombinuju sa raznim bojama lišća, bobicama i zrnima grožđa, što deluje veoma prirodno i originalno. Bordo jesenji bidermajeri neretko imaju i poneku šišarkicu kao dodatak, a ako se insistira na nakitu, zlato je uvek dobar izbor za njih.

Potpuno prirodni bidermajeri

Na samom kraju, trend koji se polako približava prvom mestu i preti da ugrozi klasične bidermajere, jesu potpuno prirodni buketi.
Bidermajeri koji deluju kao da su tek sad sastavljeni od sveže ubranog cveća posebno su zavodljivi i mogu delovati veoma nonšalantno, pogotovo kada su u pitanju letnja ili venčanja koja se održavaju napolju. Na taj način se i bidermajeri uklapaju u čitavu koncepciju proslave svadbe, deluju prirodno i opušteno, i dobro se slažu uz atmosferu.
Prirodni bidermajeri odlično pristaju venčanicama koje više liče na haljine, ali i njihovim kraćim verzijama – onim kratkim ili do kolena. Neretko su sastavljeni od prirodnog, poljskog cveća, jesenjih ruža i/ili suncokreta. Inspirativno, zar ne?

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.