Najstarije i najučinkovitije dijete na svijetu

Ukoliko želite da se na zdrav način riješite suvišnih kilograma, pratite režim prehrane najstarije dijete na svijetu.
najstarije-i-najucinkovitije-dijete-na-svijetu

1) Maslinovo ulje: čak i miris pomaže smršaviti

Maslinovo ulje sadrži mnogo više zdravih vlakana nego bilo koja druga vrsta ulja. Istraživanja su pokazala da konzumiranje maslinovog ulja umjesto zasićenih masti povećava energiju u tijelu, pa ćete tako sagorjeti više kalorija čak i dok sjedite ili spavate.

2) Grčki jogurt: prava bakterija za sagorijevanje masti

Grčki jogurt može utažiti glad, povećava osjećaj sitosti, stabilizira razine šećera u krvi i sprečava prejedanje zahvaljujući činjenici da sadrži daleko više proteina nego bilo koja druga namirnica koju možete kupiti u trgovinama. Važno je napomenuti da tijelo troši više kalorija prilikom probave proteina. Jogurt je najbolji način unijeti potrebnu dnevnu dozu probiotika. Studije su pokazale da ako nemate odgovarajuću količinu i vrstu bakterija u trbuhu, bez obzira koliko malo jedete, ipak nećete smršaviti.

3) Povrće umjesto brze hrane

Ako vašem organizmu nedostaju vitamii, minerai i antoksidansom sigurno nećete smršavjeti. Istraživanja pokazuju da nutrijenti iz povrća podižu energiju organizma i ubrzavaju metabolizam. Oko 90 posto povrća čini voda, što će spriječiti da vaš organizam dehidrira. Voda također pojačava okus hrane ne dodajući joj kalorije, a povrće će vam omogućiti da duže zadržite osjećaj sitosti.

4) Grah: obje vrste vlakna potrebne za sagorijevanje masti

Organizmu su potrebne obje vrste vlakana, topive i netopive. Nijedna druga vrsta hrane ne posjeduje obje vrste vlakana osim graha. Topiva vlakna stvaraju osjećaj sitosti, dok netopiva vlakna apsorbiraju vodu. Zajedno stvaraju osjećaj da vam je želudac dulje pun.

5) Morski plodovi: povećavaju sagorijevanje masti i ubrzavaju organizam

Masne ribe imaju više omega 3 kiselina, kao što je tuna, ali morski plodovi sadrže više EPA / DHA omega 3 – kiselina, tip masti koji je najzdraviji. Prema istraživanju Sveučilišta u Ontariju, ukoliko uvrsite školjke i ribu u svoj meni bar dva puta tjedno ubrzaćete metabolizam i srečiti nagomilavanje sala na trbuhu.
Izvor:stvarukusa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.