Najvažnije stavke u organizaciji venčanja

Autor Datum 14/09/2018

Kada počnete organizaciju venčanja, ne dozvolite sebi da i u jednom trenutku pomislite da ne znate šta ćete pre. Planiranje, zakazivanje i pozivanje zvanoca svakako je stresno, ali najpre odredite šta su vam prioriteti i lagano krenite u organizaciju. Jedan od njih, svakako je, izbor sale ili restorana u kom će se slavlje održati. Nekome je bitna dekoracija, nekome venčanica i odelo, nekom jelo i piće, ali svi će se složiti da svadba nikako ne može bez – torte i muzike. Zato je važno da odabrani bend za svadbe zna da podigne atmosferu, a izgled torte da ostavi bez daha sve prisutne.

Vjenčanje par

Vjenčanje par

Izbor sale

Ako ste već neku salu odredili kao onu koju želite za venčanje, bukirajte je što pre. Neretko se dešava da određeni restorani budu rasprodati bukvalno godinu dana unapred, te je dobro imati blagovremenu rezervaciju. Ukoliko se još uvek odlučujete, gledajte da restoran ili sala budu dovoljno veliki kako bi mogli da prime sve vaše goste. Mnogo zvanica za jednim stolom i skučeni podijum za igru nikome neće prijati.

Bend za svadbe

Bend za svadbe čini, prema vašim željama, vaše venčanje glamuroznim, otkačenim, izuzetno veselim ili veoma šik. Ipak, bilo bi dobro da bude od svega po malo, a to može učiniti samo iskusan bend za svadbe, koji samim tim mora imati veoma širok i bogat repertoar. Kako je, složićete se, muzika najvažniji činilac svakog slavlja, pa tako i venčanja, to morate biti veoma pažljivi kada birate bend za svadbe, kako biste mogli da tvrdite da ste našli muzičare baš po svojoj meri i ukusu. Dobro bi bilo da poznajete ljude iz nekog benda ili da čujete orkestar po preporuci rođaka i prijatelja. Ukoliko to nije slučaj, dobar bend za svadbe možete pronaći i putem onlajn pretraga, ali vodite računa da ih morate čuti makar preko youtube-a, ako već nemate prilike uživo, kako biste bili uvereni da su baš oni oni pravi. Nikako, ali nikako nemojte birati onaj bend za svadbe koji vam makar u jednom trenutku zazvuči amaterski, jer slabo uvežbani orkestri mogu značajno pokvariti celokupan ugođaj. Kako je vaš cilj da sve na dan proslave teče po planu, bend za svadbe mora biti tim profesionalaca sa kojim ćete se lako dogovoriti oko svih stavki, od honorara do pesme za prvi ples i repertoara, da li će biti naručivanja pesama, šta će se kad svirati… Bend za svadbe, jednostavno, mora biti u prilici da izađe u susret svim vašim željama.

Izgled mladenačke torte

Kada jednom odredite ukus, na red stupa malo teži izbor izgleda mladenačke torte. Danas su dostupni različiti oblici i ukrasi, a dobra stvar je i mogućnost dogovora sa poslastičarima oko onoga što želite. Svi neodlučni ili oni bez ideja inspiraciju mogu potražiti na internetu, te kombinovati različite mogućnosti. Kao veoma popularni, izdvajaju se sitni i krupniji biseri od fondana, uz mašne, kao romantični a opet atraktivni ukrasi mladenačke torte. Za sve ljubitelje slatkiše, tu su dodaci u vidu kolačića, lilihipa i kuglica na velikim štapićima, koji će vašu tortu učiniti slatkišem iz bajke.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.