Najveće ženske zdravstvene greške

Autor Datum 06/06/2018

Trud koji ulažete u očuvanje zdravlja lako će pasti u vodu ako radite neke od najčešćih pogrešaka. Otkrivamo vam pogreške koje pravi najveći broj žena a koje mogu naštetiti vašem zdravlju.

Pijete lijekove s pogrešnom tekućinom

Pijenje tableta sa sokom od grejpa može povećati delotvnornost nekih lijekova, ali i uzrokovati nepredivdljive nuspojave. Alkohol može pojačati učinak tableta za spavanje, ali i uzrokovati krvarenje želudca kod ljudi koji piju lijekove protiv upala ili aspirin. Stoga, lijekove pijte s vodom i strogo se pridržavajte uputa.

Pretpostavljate da je salata uvijek najbolji izbor

Salate u restoranima mogu sadržavati mnoge nezdrave i kalorične sastojke. Sirevi, vrhnje, salame i masnoća salatu mogu pretvoriti u obrok kaloričniji od vrećice čipsa. Kako bise bili sigurni da jdete zdravo, salatu prprema sami.

Preskačete doručak

Jedan od osam odraslih preskače doručak, unatoč istraživanjima koja su pokazala da vitamine i minerale koje ste propustili unijeti nećete uspjeti nadoknaditi kasnije. Preskakanje doručka uzrokuje i debljanje, pokazalo je istraživanje objavljeno 2009.godine u časopisu Obesity. Stoga, doručak nemojte zaobilaziti. Ako nemate vremena da sjednete za sto, pojedite svježe voće, suho voće ili orašaste plodove.

Uvijek se odlučujete za light i dijetalne namirnice

Mnoge “nemasne” i “light” namirnice sadrže šećer zbog boljeg okusa. Šećer aktivira oslobađanje inzulina koji uzrokuje opadanje razine šećera u krvi zbog čega ćete osjećati glad. Stoga je bolje jesti punomasnu hranu u ograničenim količinama jer se ona duže probavlja, te pomaže da se duže osjećate sito.

Izbjegavate mliječne proizvode

Za žene u dvadesetim i tridesetim godinama posebno je važno da unose veće količine kalcija u organizam. Budući da nakon tog životnog razdoblja ne dobivamo dovoljno kalcija iz hrane, tijelo će kalcij uzimati iz zaliha od kostiju. To može uzrokovati ozbiljnije probleme poput osteoporoze kasnije u životu. Kako biste to izbjegli, jedite mliječne proizvode, ali i povrće, te ribu.
Izvor:Ljepota.ba

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.