Namirnice za brži rast kose

Kosa je “sredstvo” koje ne samo da vam daje jedinstven izgled, već i povećava razinu samopouzdanja. Da li se često žalite kako vam kosa ne raste dovoljno brzo? Evo par namirnica koje taj proces mogu ubrzati.

Zeleno lisnato povrće

Zeleno lisnato povrće jedna je od najboljih namirica koja povećava duljinu vaše kose. Povrće poput špinata, blitve i zelene salate odlično je za rast kose, jer sadrživitamine A i C koji pomažu proizvodnju prirodnih ulja kose uslijed čega kosa brže raste.

Riba

Losos i druge vrste riba odličan su izvor proteina, vitamina i željeza, te sadrže vitamin B12 i omega -3 masne kiseline. Sve spomenuto ubrzava rast kose i poboljšava zdravlje vlasišta.

Orašasti plodovi

Kako bi vaša kosa brže rasla, potrebno je da u prehranu uvrstite orašaste plodove, kao što suorasi, lješnjaci ili indijski orasi. Oni sadrže velike količine cinka i proteina koji su važni kako za brži rast kose, tako i za cjelokupno zdravlje.

Grah

Grah je prirodni izvor cinka, željeza, biotina i drugih bitnih hranjivih sastojaka. Osobe koje imaju nedostatak biotina gube kosu, te grah može spriječiti opadanje i ubrzati rast kose.

Jaja, piletina i puretina

Jaja, piletina i puretina sadrže velike količine proteina, te ne samo da ubrzavaju rast kose, već je kosa zbog njih i jača i zdravija.