Namirnice koje su dobre za ljepotu i zdravlje

Znaci starenja, kao što vam je vjerojatno poznato, ne uključuju samo bore na licu, već i povećan rizik od raznih zdravstvenih problema. Ukoliko želite biti dugog vijeka, zdravi i vitki, onda je važno da se kvalitetno hranite. Mnoga istraživanja pokazuju vezu između zdrave prehrane i prevencije kroničnih bolesti koje su u vezi sa starenjem. Prihvaćanje zdravih stilova života, koji uključuju redovitu fizičku aktivnost, dovoljno odmora i sna, izbjegavanje duhana, zdravu prehranu, predstavlja najbolju obranu protiv neizbježnog starenja.

Zbog toga su nutricionisti sastavili listu namirnica koje su dobre za zdravlje, a samim tim i za ljepotu i savršenu formu tijela.

Riba

Istraživanja su pokazala da ljudi koji jedu mnogo ribe gotovo nikada ne pate od kardiovaskularnih bolesti. Inače, riba je bogata omega -3 masnim kiselinama koje stabiliziraju srčani ritam i štite od skupljanja kolesterola u krvnim sudovima.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje obiluje zasićenim mastima i dobro je u borbi protiv raka i srčanih bolesti.

Čokolada

Njen glavni sastojak, kakao, sadrži tvari koje su vrlo dobre za krvne sudove, a također, ako se uzima u razumnim granicama, čokolada djeluje preventivno i protiv dijabetesa tipa 2.

Jogurt

Pošto obiluje kalcijem koji sprečava bolesti povezane s kostima, jogurt može usporiti starenje. Pritom je on bogat dobrim bakterijama koje jačaju imunološki sustav.

Flavonoidi

Borovnice, orašasti plodovi (lješnjaci, orasi, bademi), ali i crno vino u malim količinama, imaju moć da spriječe javljanje dijabetesa, gubitak memorije i srčane bolesti.