Namirnice koje trebamo jesti svaki dan za vitku liniju

Želite eliminirate suvišne kilograme? Onda bi bilo pametno da svoj špajz opskrbite sljedećim namirnicama. Za ovaj proces vam uopće nije potreban neki poseban trud – dovoljno je sasvim malo volje. U pitanju sunamirnice koje se nalaze na spisku vitkih žena, pa zašto ne bi bile i na vašem?

Voda

U redu, nije hrana, ali stalno pijuckanje vode pomaže da ne “pobrkate” žeđ za glad. I, ukoliko je pijete hladnu, ona vam može pomoći ubrzati metabolizam. Možete napraviti i prirodnu aromatiziranu vodu – ubacite sezonsko voće ilil ljekovite bijke. Ukus? Fantastičan!

Čokolada

Da, istina je. Zašto? Zato što vam redovito konzumiranje crne čokolade pomaže, kada osjetite želju za slatkišima, ne pojedete previše njih. I, da se Razu, ovo ne znači da treba jesti samo čokoladu tijekom cijelog dana, kad god vam padne na pamet!. Ne, daleko od toga. 30 grama crne čokolade, koja sadrži 75 posto kakaa i više, preporučena je dnevna doza.

Maline

Odlične su, jer mogu pomoći da se dulje osjećate sitima. Jedna šolja malina sadrži 8 grama vlakana, au njihov sastav ulazi i voda (čak 85 posto) pa ne morate se plašite tijekom vrelih ljetnih dana.

Jaja

Ukoliko za doručak obično jedete ugljikohidrate, probajte ih zamijenite proteinima. Jaja pojačavaju osjećaj sitosti, što snižava ukupni energetski unos. Žene koje unose veće količine proteina tijekom doručka osjećaju se zadovoljnije i imaju manje šanse da kasnije posegnu za nekom nezdravom užinom. Zapravo, visoko-proteinski doručak vas može držati podalje od unosa 200 dodatnih kalorija u večernjim satima.

Špinat

Uvijek morate jesti dosta zelenog povrća, jer ono ne sadrži mnogo kalorija. Špinat je posebno dobar, jer njegov sadržaj željeza pomaže u održavanju razine energije u organizmu što omogućuje i da donesete bolje prehrambene izbore. Željezo je, također, neophodno kako bi se kisik transportirao do stanica koje ga koriste za stvaranje energije i topljenje masti. Kako bi organizam što bolje apsorbirao ovaj mineral, kombinirajte ga sa vitaminom C (prirodnim, naravno).

Kiseli krastavci

Odlični su, jer zadovoljavaju potrebu za hrskavim i slanim, a krastavci sadrže tako malo kalorija da ćete ih sagorjeti više njihovom probavom nego konzumiranjem.
Izvor:telegraf

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.