Namirnice koje usporavaju starenje

Možete potrošiti mnogo novca na kozmetička sredstva kako biste održali mladenački izgled, a možete jednostavno u prehranu uvrstiti namirnice koje imaju moć da uspore starenje. Ovo je odlična hrana za što ljepšu kožu i izgled koji prkosi vremenu.
namirnice-koje-usporavaju-starenje
Prva namirnica na popisu hrane koja usporava starenje je riba. Dobra je za kardiovaskularno zdravlje, regulira puls i sprečava porast kolesterola.

Maslinovo ulje je odličan čuvar vašeg zdravlja i mladenačkog izgleda. Bogato je zasićenim mastima i djeluje preventivno na pojavu raka i srčanih oboljenja.

Sljedeća namirnica na listi je čokolada. Njen glavni sastojak je kakao, koji sastoji vrlo ljekovite tvari koje čuvaju zdravlje krvnih sudova.Takođe, ako se uzima u umjerenim količinama, djeluje kao prevencija dijabetesa tipa 2.

Jogurt može usporiti starenje jer je bogat kalcijem, koji sprečava oboljenja kosotiju. Ovaj mliječni proizvodi sadrži i dobre bakterije koje jačaju imunološki sustav.

Na kraju ove liste nalaze se borovnice i orašasti plodovi koji djeluju preventivno na pojavu dijabetesa, gubitak pamćenja i srčanih oboljenja.

Spisku bismo svakako dodali i crno vino koje djeluje odlično na opće zdravlje, ali samo ako se konzumira u umjerenim količinama.
Izvor:goodmoningcentar