Namirnice i napitci koji su odlični za pluća

Mogu pomoći neke namirnice da pročiste pluća: čajevi od đumbira, borovih iglica ili koprive, kukuruz šećerac, naranče, crveni i bijeli luk.

Da li robujete cigaretama i baš nikako ne možete ih ostavite unatoč kašlju? U tom slučaju češće konzumirajte namirnice i napitke koji mogu pročiste pluća i omoguće vam da lakše dišete.

Mogu vam pomognu čajevi, prije svega od svježeg đumbira, ali i od borovih iglica ili koprive, koju možete jesti i kao salatu. Jedite ribu i janjetinu, jer sadrže snažan antioksidans selen. Konzumirajte i jaja i žitarice.

Kukuruz šećerac je pun beta-kriptoksantina, koji dokazano štiti pluća od karcinoma, jer se ponaša kao moćan antioksidans. Ako je ikako moguće, nabavite onaj koji je prirodno, organski uzgojen. Slično djelovanje imaju i naranče.

Crveni i bijeli luk zbog svog sastava imaju antikancerogeno djelovanje.

Studije su pokazale da je kod osoba s karcinomom, koje redovito konzumiraju ovo povrće, spriječen nastanak novih stanica tumora. Naravno, neugodan dah je neizbježan, ali pomislite i na miris duhanskog dima u ustima i na odjeći, pa luk neće djelovati tako nepodnošljivo.