Namodernija oprema za kupatilo u nekoliko koraka

Autor Datum 11/09/2018

Oprema za kupatilo u današnje vreme podrazumeva mnogo kvalitetnije i funkcionalnije elemente, za razliku od nekadašnje upotrebe pretežno plastičnih detalja. Kako se plastika brzo prlja i na njoj ostavljaju traga kamenac i mikroorganizmi, za Vaše i zdravlje Vaše porodice preporučljivo je da plastična oprema za kupatilo nikako ne postane deo ove Vaše prostorije. Umesto toga, razmotrite neke zdravije materijale, koji se upotrebljavaju u stvaranju savremeno dizajniranih kupatilskih elemenata.

Uređenje i dekoracija kupatila

Uređenje i dekoracija kupatila

Manji elementi opreme za kupatilo

Oprema za kupatilo podrazumeva nabavku i onih „sitnijih“, a opet preko potrebnih kupatilskih delova, poput držača za peškire, stalka za sapun, manje police za kupke i šampone i čaše za pastu i četkice za zube. Hromirana oprema za kupatilo savremenog je dizajna i lako se uklapa u svaki prostor. Primera radi, nerđajući prsten za peškir ili držač oštrih ivica, ujedno je veoma moderan kupatilski element, dok set od dozera i držača za sapun, uz čašu za predmete za oralnu higijenu, mogu veoma brzo izmeniti izgled ambijenta. Moderna oprema za kupatilo ubraja i usku ugaonu policu, koju možete smestiti u tuš kabinu, te obezbediti dovoljno prostora za odlaganje svih sredstava za higijenu.

Nameštaj za kupatilo

Kompletna oprema za kupatilo ne može se zamisliti bez kupatilskog nameštaja, u koji će vam stati svi neophodni detalji za ličnu i kućnu higijenu. Nameštaj za kupatilo značajno štedi prostor, ali i menja ovaj enterijer na bolje. Moderne oprema za kupatilo svih brendova ima u ponudi nameštaj najčešće u beloj boji, jer je jednostavan za kombinovanje i uklapanje u enterijer, zatim crnoj, sivoj i čak jarkim bojama, popu crvene, žute i plave. Ako je Vaš cilj savremena, trendi oprema za kupatilo, razmotrite i opciju crno-belog nameštaja, ukoliko su Vaše pločice u beloj boji. Ormarići sa ugrađenim lavaboom i zidne komode sa ogledalom iznad, takođe su postali must have.

Pločice

Kada je oprema za kupatilo u pitanju, prvo se, i to s razlogom, pomisli na lepljenje pločica, koje umnogome mogu ovu prostoriju učiniti enterijerom za poželeti. Trenutno su trendi pločice velikih dimenzija, matirane, u sivoj ili bežoj nijansi. Ako biste da Vaša oprema za kupatilo bude po poslednjem dizajnerskim pravilima, možete birati i standardne pločice, ali u nekoj od jarkih nijansi, ili pak oivičene različitim šarama po ivici od koje počinje zid. Još uvek su, takođe, moderni i mozaici, ali njih bi trebalo prepustiti stručnjacima, i potruditi se da ovakav dizajn bude što diskretniji – u istoj boji ili u vidu jednog detalja.

Ogledalo

Kompletna oprema za kupatilo podrazumeva, svakako, i nabavku ogledala, koje može zauzimati prednji deo viseće komode iznad lavaboa ili, ukoliko to mogućnosti dozvoljavaju, prednji deo celokupnog ormara kao elementa kupatilskog nameštaja. Ukoliko je Vaša ostala oprema za kupatilo savremenog dizajna, možete birati ogledalo sa ramom od kovanog gvožđa ili presvučenog belom ili crnom veštačkom kožom, koje veoma raskošno izgleda, naročito u kupatilima u crno – beloj varijanti. Manja ogledala možete oživeti ramovima u jarkoj boji, uz koja se posebno slažu crno – bele slike ili fotografije u ramovima u istom tonu. Moderna oprema za kupatilo dozvoljava ovakva poigravanja sa enterijerom – štaviše, ona su i poželjna, jer se originalnost postavlja kao jedan od imperativa.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.