Napitak od grejp i med za sagorijevanje kalorija

Grejpfrut je poznat kao antioksidans i svom snažnom antibakterijskom djelovanju. Bogat je vitaminom C, sadrži vitamine A, B, D, E kao i kalcij, fosfor, magnezij, mangan, cink, bakar i željezo.

Čudesni eliksir ljepote i zdravlja – Grejp i Med

Potrebno:

  • Jedan veliki zreli grejpfrut
  • Jedna žlica meda (zavisno od ukusa)

Grejpfrut, po mogućnosti hladan (iz hladnjaka), izrezati na pola i kašikom izvaditi pulpu.

Pulpu grejpa i med staviti u blender i izmiksati dok se smjesa ne ujednači. Gotovo!

Ovaj čudesni eliksir od grejpa i meda sadrzi u sebi korisne elemente:

1. Pektin, koji je doprinosi učinkovitom izlučivanju viska kolesterola (ako svaki dan jedemo grejpfrut, loš kolesterol ćemo smanjiti za 15,5 posto, a trigliceride za čak 27 posto, pokazuju brojna istraživanja), snižava razinu inzulina u krvi i normalizira metabolizam.

2. Likopen, koji je pomaže u borbi s toksinima i štetnim tvarima u organizmu.

Nekoliko gutljaja ovog eliksira, poslije ručka (pričekajte dvadesetak minuta poslije jela), u stanju je da sagori skoro polovicu kalorija dobivenih tijekom obroka.

Grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta kancera i srčanih bolesti.

Ipak, imajte na umu da grejp može pojačati djelovanje nekih lijekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konzultirajte se s liječnikom. Ukoliko uzimate: lijekove za snižavanje tlaka, lijekove za liječenje raka, antidepresive, statine za srce ili antibiotike – izbjegavajte grejpgrut.
Izvor:uspenazena