Napitak od mrkve i grejpa za detoksikaciju i bolju probavu

Nepravilna prehrana, a naročito ona koja ne podrazumijeva dovoljno kuhane, a obiluje brzom hranom, ima vrlo štetne posljedice na organizam.
mrkva i grejp
Ukoliko imate sve nuspojave ovakve prehrane, poput težine u želucu, malaksalosti i nedostatka energije, postoji prirodno rješenje za vas.

Ova mješavina sastojaka u osvježavajućem napitku biće pravi melem za vaš trbuh, a uz to će i poboljšati probavu i pokrenuti metabolizam.

Glavni sastojci ovog zdravog napitka su mrkva, grejp, krastavac i menta.

Mrkva je prepuna vlakana i beta-karotena, odličnog antioksidansa, koji se u tijelu pretvara u vitamin A. Ovo povrće potiče probavni trakt na ubrzan rad i učinkovito rješava “zastoj” u trbuhu, koji je uzokovan pretrpanošću nezdravom hranom.

Grejpfrut, najpopularnije voće za mršavljenje, u ovom napitku ima ulogu čišćenja organizma, jer obiluje vitaminom C, otapa masti i pretvara ih u energiju.

Zahvaljujući obilju vlakana koje sadrži, krastavac pruža osjećaj sitosti, a osim toga, on je prirodni duiretik, pa vrlo uspešnosmiruje nadutost i čisti tijelo od toksina.

Menta ubrzava i kontrolira probavu i smiruje vaš želudac, a uz to pruža iosvežavajući okus vašem napitku.

Treba li vam još neki razlog da pripremite ovo piće?

Osigurajte 1 grejp, 2 velike šargarepe, 1 krastavac,5 listića mente, dvije kriške ribanog đumbira i pola litre vode.

Grejpfrut oljuštite, mrkvu i krastavac isecite na trake, ubacite u blender idobro ispasirajte. Dodajte vodu, ribani đumbir i ponovno sve izmiješajte, a na kraju dodajte listiće mente.

Pripremljeni napitak konzumirajte dva puta dnevno, najbolje ujutro i prije ručka.
Izvor:still