Napitak za mršavljenje od zelenog čaja Dr Oz-a

Doktor Oz kojem vjeruje cijela Amerika, ali i mnogi gledatelji njegove emisije diljem svijeta, nebrojeno puno puta hvalio je moć i blagotvorna djelovanja zelenog čaja, posebno za čišćenje organizma i održavanje vitalnosti.
zeleni čaj
Stoga ne čudi da je upravo zeleni čaj baza čarobnog napitka za mršavljenje koji je osmislio ovaj popularni liječnik. Naranča i menta u zelenom čaju recept je za piće koje ubrzava metabolizam i pročišćava organizam pa je idealan za one koji namjeravaju osloboditi viška kilograma.

Kao što smo već spomenuli doktor Oz često ističe kako je samo jedna šalica zelenog čaja dovoljna za čuda-ubrzava metabolizam za 12 posto, regulira šećer u krvi, smanjujerizik od srčanog udara i raznih oblika tumora, podiže imunitet, ali i raspoloženje.

Ako ne volite okus zelenog čaja, ukusni dodaci poput spomenute naranče i mente, pomoći će vam da zavolite ovaj zdravi napitak.

Sastojci:

1l vode

5 vrećica zelenog čaja

1 naranča

šaka svježe mente

Priprema:

U litru vruće vode dodajte pet vrećica zelenog čaja. Ostavite ih tako oko 3 minuta, pa pustite da se ohladi. Jednu naranču izrežite na kriške. Za napitak koristiti neprskanu naranču pa je možete rezati neoguljenu, ili je u protivnom ogulite, ali obavezno ostavite bijeli dio kore. U veliku teglu ili bokal s poklopcem ulijte zeleni čaj pa mu dodajte kriške naranče i šaku svježe mente. Zatvorite teglu i ostavite je preko noći da se sastojci dobro sjedine. Pola litre po osobi dovoljna je količina za jednu osobu tijekom sljedećeg dana.

Dr.Oz preporuča jednu šalicu ovog napitka prije svakog jela i obećava dobijenu bitku sa kilogramima.