Napravite najbolju prirodnu kremu za sunčanje

Autor Datum 10/07/2018

Kada krenete na plažu ili napustite kuću, postoji mnogo stvari koje vjerojatno nosite sa vama, kao što su ključevi, novčanik, telefon, itd. Nešto što nikada ne biste smjeli zaboraviti je krema za sunčanje jer vas može zaštititi od štetnih sunčevih zraka. Krema za sunčanje treba biti vaša zaštita za kožu pogotovo tokom ljetnih mjeseci.

Srećom za vas postoji dosta recepata kako možete napraviti prirodnu i domaću kremu za sunčanje bez štetnih sastojaka. U današnjem članku vam donosimo recept i način pripreme prirodne kreme za sunčanje.

Kako napraviti prirodnu kremu za sunčanje?

Ova prirodna krema za sunčanje je izuzetnog kvaliteta i ima SPF veći od 20. Za pripremu biti će vam potrebni sljedeći sastojic:

  • Pola šalice maslinovog ulja
  • ¼ šalice kokosovog ulja
  • ¼ šalice Pčelinjeg voska
  • 2 žilice Cinkovog oksida (Imajte na umu da svaka žlica daje SPF od 10; Ako želite povećati SPF, jednostavno dodajte još žilica cinkovog oksida)
  • Nekoliko kapi bilo kojeg eteričnog ulja koje najviše volite

Način pravljenja prirodne kreme za sunčanje

U staklenoj posudi pomiješajte sva ulja, pčelinji voska i eterično ulje koje ste odabrali. Ispunite sada jedan srednji lonac s malo vode i stavite na laganu vatru. Na staklenku stavite neki poklopac, lagano zatvorite i stavite u taj lonac sa vodom. Kako se voda bude zagrijavala tako ce se sastojci u staklenci topiti i miješati. Povremeno promiješajte. Kada se svi sastojci otope, skinuti sa izvora topline i dodati cinkov oksid, (nemojte udisati kada budete dodavali cinkov oksid). Umiješajte cinkov oksid dobro u smijesu. Obavezno promiješajte nekoliko puta dok se smjesa hladi da bi bili sigurni da je se cinkov oksid dobro pomiješao sa ostalim sastojcima ove prirodne kreme za sunčanje.

Korištenje i čuvanje prirodne kreme za sunčanje

Ovu prirodnu kremu za sunčanje možete koristiti kao bilo koju kremu za sunčanje. Važna je napomena da ovu kremu možete napraviti jedan dan prije sunčanja. Ujedno ova prirodna krema za sunčanje nije vodootporna tako da nakon kupanja, znojenja trebate je ponovno nanijeti.

Na ovaj jednostavan način možete pripremiti prirodnu kremu za sunčanje i na siguran način se izlagati suncu, bez ikakvog rizika od onečišćenja s otrovnim proizvodima.. Ujedno također ćete dobiti malo sunca tako da se stimulira proizvodnja Vitmina D. Nadamo se da ćete ovu prirodnu kremu za sunčanje napraviti već danas.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.