Napravite prirodne losione za masnu kožu

Autor Datum 28/04/2018

Pravilno i redovito čišćenje masne kože ima veliku ulogu u procesu održavanja njenog zdravog i blistavog izgleda.

U protivnom, sav sebum čijem pojačanom lučenju je sklona masna koža i svi ostaci nečistoće koji se zadrže u porama, rezultirat pojavom problema kao što su miteseri, akne, bubuljice, osipi i druge promjene na koži.

Pored redovitog i pravilnog umivanja, važnu ulogu u procesu čišćenja masne kože, zauzima upotreba losiona.

Odgovarajući losion za čišćenje masne kože, možete napraviti i sami! Potrebno je samo da se pridržavate odgovarajuće recepture.

Recept 1

Potrebno je:
2 manja limuna
100 mililitara alkohola
100 mililitara kisele vode
staklena teglica
Cjedilo
Odgovarajuća flašica za čuvanje losiona

Priprema i upotreba losiona za čišćenje masne kože:
Dvije limuna, najprije dobro operite i ostavite ih da prenoće u hladnoj vodi. Ujutro, oba limuna narežite na kolutove sa sve korom, stavite ih u staklenu teglicu i izgnječite. Zatim, preko izgnječenog limuna ulijte 100 mililitara alkohola i hermetički zatvoriti teglicu. Ostavite da mješavina odstoji 7 dana na tamnom i hladnom mjestu.

Nakon 7 dana, procijedite sadržaj iz teglice i prelijte ga u odgovarajuću bočicu u kojoj ćete čuvati losion. U bočicu, ulijte i 100 mililitara kisele vode. Tako pripremljen losion za čišćenje lica, možete čuvati do 2 tjedna. Koristite ga svakodnevno jednom dnevno, najbolje navečer.

Recept 2

Potrebno vam je:

Sok od 1 manje svježe iscijeđene naranče
100 mililitara bijelog vina
Odgovarajuća ambalaža za čuvanje losiona

Priprema i upotreba losiona:

Ovaj losion za čišćenje masne kože, kao što možete i zaključiti na temelju sastojaka koji su potrebni za njegovu pripremu, priprema se vrlo brzo i jednostavno.

Konkretno, potrebno je da pomiješate sok od svježe iscijeđene naranče i bijelo vino i da tako pripremljen losion koristite svakodnevno.

Recept 3

Potrebno vam je:
1 vrećica zelenog čaja
150 mililitara vode
Svježe iscijeđen sok iz 2 veća lista aloe vere
Odgovarajuća posuda za čuvanje losiona

Priprema i upotreba losiona:
Najprije prokuhajte sto pedeset mililitara vode. Ključalom vodom, prelijte vrećicu zelenog čaja. Pričekajte da se to potpuno ohladi. Zatim, izvadite vrećicu čaja iu tekući sadržaj dodajte sok od aloe vere. Ovako pripremljen losion, čuvajte do tjedan dana i koristite ga svakodnevno.

Recept 4

Potrebno vam je:

1 manja jabuka
1 jušna žlica jabučnog octa
3 jušne žlice kisele vode
rende
Cjedilo
staklena teglica
Odgovarajuća posuda za čuvanje losiona

Priprema i upotreba losiona:
Jabuku ogulite i naribajte je u staklenu teglicu. Izrendani sadržaj, prelijte s jabučnim octom. Ostavite da mješavina odstoji oko sat vremena, a zatim je kroz cjediljku dobro procijedite.

U dobivenu tekućinu, sipajte kiselu vodu. Sve to, prelijte u odgovarajuću posudu za čuvanje losiona. Losion čuvajte do tjedan dana i koristite ga svakodnevno.
Izvor:stvarukusa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.