Napravite prirodne preparate za čišćenje lica

Autor Datum 08/08/2018

Osim popularnih preparata koje možete kupiti u ljekarnama, da li znate koja je hrana potrebna za jedan zdrav, kućni melem, koji će vam pružiti svježe i čisto lice? Sajt everydayroots.com preporučuje ova tri koraka koja vas mogu očarati rezultatima.

Med za čišćenje lica

Med

Med i mlijeko (ili jogurt) za čišćenje lica

Pretjerano konzumiranje mlijeka i mliječnih prerađevina mogu vas i dovesti do akni, pa možete ići principom,, klin se klinom izbija ‘! Naime, mlijeko smiruje iziritiranu kožu, i uklanja crvenilo. Kleopatra se klela u svoje mliječne kupke, pa zašto ne bi probali i vi? Ako nemate trenutno mlijeko, jogurt može dobro poslužiti.

Uzmite jednu jušnu žlicu mlijeka, i jednu žlicu meda. Mlijeko bi trebalo da bude mlako, nikako vrelo, ali ni jako hladno. Pomiješajte dobro ova dva sastojka i laganim pokretima tufera ih nanesite na kožu poput maske. Nakon 10 do 15 minuta se umijte. Pošto ste to obavili, možete nanijeti hidratantnu kremu.

Limun

Bogat vitaminom C, ovaj melem je pogodan za sve tipove kože. Ako želite, iu ovaj osvježivač kože lica možete dodati malo jogurta.

Potrebna vam je jedna žlica svježe iscijeđenog limuna, koju ćete vlažnim tuferima nanijeti na mjesta gdje imate prištiće ili akne. Ako vas mnogo pecka dodajte malo jogurta da ublažite neugodan osjećaj.

Jagode i med

Potrebne su vam tri svježe jagode, dobro oprane, i 2 žlice meda. Kada se umijete, istapkajte lice ručnikom, isjeckajte jagode na izuzetno sitne komadiće i pomiješajte to s medom.

Ova mješavina bi trebalo da stoji 20 minuta na vašem licu, a nakon toga bi je trebalo skinuti umivanjem toplom vodom. Ovo možete koristiti dva puta tjedno, i ako vam se koža suši nakon tretmana hidratizirajte kožu svojom omiljenom kremom.
Izvor:stvarukusa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.